[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Muzycy wśród nas

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 11 wrz 2024, o 06:34

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 maja 2007, o 22:21 
Angels Fall First

Widziałam gdzieś już taki temat, ale chyba go ktoś skasował... Chodzi ogólnie o to, żeby podzielić się swoją tfu!rczością muzyczną :D Może ktoś cosik komponuje? Albo w ogóle gra i chciałby zaprezentować? Jeżeli już jest taki temat tutaj to najwyraźniej się nie doszukałam xD

No więęęec tak, pokażę swój kawałek, a co!
Co prawda początek jest nie w rytmie (żeby nikt nie myślał, że ja nie wiem), ale kiedy to nagrywałam na keysach grałam może 3 miesiące... musicie mi to wybaczyć. Dźwięk też nie idealny, ale to domowa robota :) Konstruktywna krytyka mile widziana :D

http://s178.photobucket.com/albums/w262/kasiek_ruda/?action=view&current=thegreyheavens.flv

Nie chować mi się! Pokazujemy na co Nas stać :D:D:D

Ostatnio edytowano 15 lip 2008, o 13:27 przez Buła, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, o 11:48 
Dark Passion Play

Bardzo fajny temat :) Kilka osób z forum gra więc niech też coś zamieści. A co do Twojego utworu to bardzo przyjemny i naprawdę miło się go słucha.

Mówiłem im dlaczego nie podpalić meczetu, narodowe kościoły tych islamskich i hinduskich idiotów, czemu nie zamiast podpalać i niszczyć stare norweskie rękodzieło. Mogli zamiast tego wybrać meczety, z ludźmi w środku!.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, o 16:13 
Wishmaster

ja sie ucze grac na gitarze, ale nie moge sie jakos zmotywowac. na gitarze trzeba grac duzo zeby zauwazyc jakies efekty a jak ja nie widze efektow to nie gram bo sie zniechecam i tak w kolko. poza tym o czym mowic jak sie ma taki sluch jak ja...
poza tym jakosc nagranych kawalkow bedzie niezaciekawa, jesli nagrywamy zwyklym komputerowym mikrofonem. a ten twoj kawalek taki smutny bardzo jest

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, o 19:57 
Angels Fall First

Może trochę jest... ale kojarzył mi się z odpłynięciem elfów z Szarej Przystani, a to nie jest wesołe wydarzenie... Kwestia nastroju, tak mi się zdaje :D A właśnie Corn, na wszystkim trzeba grać dużo żeby zobaczyć efekty. Nie zniechęcaj się, bo naprawdę warto grać :) Słuch jest ważny, nawet bardzo ale warto próbować! Ja też na początku nie widziałam efektów, ale teraz jest tak dobrze, że sama jestem zaskoczona xD Najważniejsze to się nie poddawać! Mój kawałek był nagrywany mikrofonem komputerowym i w sumie nie brzmi najgorzej :) Ale nawet jak jakość dźwięku nieciekawa to możemy posłuchać :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2007, o 21:17 
Byt Transcendentny

Ja gram na keyboardzie, od ok. 1,5 roku, z tym, że przez pierwsze pół roku nie miałem swojego sprzętu, a przez kolejny rok miałem trochę przerw [jestem w trakcie jednej z nich, ale w końcu się zmobilzuję do powrotu. Eh, ta matura... :P]. Ogólnie bardzo lubię grać, ale mam podobny problem co Corn. Nie lubię grać tandetnych melodyjek, które są podane w podręcznikach do nauki, a z drugiej strony wiem, że bez tego nauka czegoś skomplikowanego zajmie mi lata :P Do moich ulubionych [póki co] utworów do grania należą: Eccentric [niestety, tylko intro + pierwsza zwrotka, dalej się robi trochę zbyt skomplikowanie], Speak Softly: Love [szkoda, że mam jedynie wersję na keyboard - chętnie bym to zagrał na fortepianie, a w necie są tylko nutki na GP, które jest badziewne dla klawiszy :/] i Marsz Weselny [przeniesiony z zapisu keyboardowego na fortepian].

Jeżeli idzie o własne kompozycje, to część z nich wrzuciłem do www.inwardhellix.net [np. transition, below, alteration, becoming, czy fatality - dwa ostatnie przy współpracy z Aney ;) aha, niektóre utwory tam pochodzą z ST do Silent Hilla, więc nie myślcie, ze np. muzyka w menu jest moja :wink: ]. Powstały wyłącznie na potrzeby tej gry, więc raczej miały być tylko tłem... Poza tym, nagrałem kilka utworów i trzymam je na kompie... Raczej nic specjalnego, często tylko improwizacje. Może udostępnię, ale raczej się wstydzę :P

Lubię też bawić się obróbką dźwięku. Raczej dopiero raczkuję, ale uwielbiam wycinać i edytować sample. I znowu, można to wszystko usłyszeć w ścieżce dźwiękowej [nie muzyce] www.inwardhellix.net. Może to przez moje małe zamiłowanie do dark ambientu... :P

Na studiach zamierzam więcej czasu poświęcić temu zajęciu, więc może wtedy już będę miał się czym pochwalić :wink:

Ah, a tak btw, to był podobny temat na forum, ale nie przeżył jednego ataku spambotów... To tak gwoli ścisłości, jakby ktoś go szukał :?

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, o 12:25 
Wishmaster

Beezqp napisał(a):
Na studiach zamierzam więcej czasu poświęcić temu zajęciu, więc może wtedy już będę miał się czym pochwalić :wink:

bo na studiach bedziesz mial czas. juz ja znam studentow i mysle ze bedziesz musial sie jeszcze bardziej zmobilizowac niz teraz by wiecej cwiczyc :P. tak sobie mysle ze fajnie by bylo spotkac sie kiedys i razem pograc (o ile sie naucze). byloby to ciezko zorganizowac, ale taka akcja bylaby baaardzo ciekawa. z tego co widze moznaby nawet skompletowac zespol z uzytkownikow forum. tylko nie wiem czy ktos tutaj gra na perkusji

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, o 13:06 
Angels Fall First

Ja gram na perce

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, o 13:38 
Byt Transcendentny

Akurat nie jestem typem imprezowicza i chlacza, więc czas jak najbardziej się znajdzie :P Co do wszelkich zlotów - zawsze byłem przeciwny, bo praktycznie nigdy to nie wychodzi. No i ciekawe, jak mam gdziekolwiek jechać z półtorametrowym keyboardem na plecach ;p Że o perkusistach nie wspomnę :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2007, o 14:36 
Century Child

heh, no faktycznie, jakby ktoś przyjechał z perkusją, czy nawet z głupią gitarą (w moim przypadku) na drugi koniec polski to bym go naprawdę podziwiała. ;)

A co do mojej gry, to jest słabo/przeciętnie. uczę się z tabów, bo nie widzę sensu nagrywania czegokolwiek kiedy nie mam żadnych pleców. sama gitara brzmi tak sobie, chyba, że to są akordy, a akordy śmierdzą na przesterach (gitara bez przesterów sux ;) ). improwizuję, owszem, ale to takie tam tylko latanie palcami po skalach. lubię sobie jedyne co, to czasami pograć razem z piosenką. dats ol. :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2007, o 12:14 
Angels Fall First

A mnie mocno ciągnie do kompozycji :D Okropnie chciałabym skomponować kiedyś jakąś muzykę do filmu. Już teraz wykorzystuję wszystkie brzmienia jakie mam na klawiszach xD Od flecików, poprzez smyczki, gitary akustyczne, nawet klawesyn :D No i oczywiście pianinko. Mam pytanie do "tworzycieli" jakiejkolwiek swojej muzyki. Czym się inspirujecie? Czy poprostu siadacie i gracie aż wyjdzie coś ciekawego, czy wyobrażacie sobie jakiś krótki, hmm... obraz myślowy i do niego dopisujecie muzykę?
Ja korzystam z tej drugiej metody. Bardzo mocno zainspirowały mnie książki J.R.R. Tolkiena. Teraz wyobrażam sobie wszystkie wojny o Śródziemie, poszczególne rasy (szczególnie elfy) i niekiedy udaje mi się skomponować coś interesującego :)

Co do jeżdżenia przez calą polskę... Chętnie wzięłabym klawiszki na plecy i przyjechałabym pograć z kimś :) Teraz w wakacje przyjeżdża do mnie koleżanka z warmińsko-mazurskiego (ja mieszkam w małopolskim) i będziemy razem tworzyć :D :D :D Ona gra na pianinie, więc zapowiada się ciekawie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2007, o 16:53 
Dark Passion Play

Ta druga metoda zdecydowanie. Gdy wiesz o czym chcesz grać to jest łatwiej to stworzyć, jednakże też czasem przypadkowo wypada coś ciekawego co można użyć w późniejszych utworach :)

Mówiłem im dlaczego nie podpalić meczetu, narodowe kościoły tych islamskich i hinduskich idiotów, czemu nie zamiast podpalać i niszczyć stare norweskie rękodzieło. Mogli zamiast tego wybrać meczety, z ludźmi w środku!.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2007, o 15:47 
Byt Transcendentny

Ostatnio przeglądałem swoje "zbiory" i coś tam wygrzebałem. Traktować raczej z przymrużeniem oka ;)

Parę wybranych z ST do IH. "One mają być takie" :P

www.inwardhellix.net/niewchodzicrofl/2.mp3 - wkurza ponoć, miało
www.inwardhellix.net/niewchodzicrofl/3.mp3 - trochę monotonne i też może wkurzać
www.inwardhellix.net/niewchodzicrofl/11.mp3 - bez kwantyzacji, bo mój sprzęt tego nie obsługuje. Kompozycja głównie Aney, jam tylko "miksował" ;p
www.inwardhellix.net/niewchodzicrofl/12.mp3 - monotonne jak fiks ;f
www.inwardhellix.net/niewchodzicrofl/13.mp3 - a to ponoć fajne, tu też palce maczała Aney [pewnie temu ;p]

A teraz mniej poważnie

Beezqp - Lolki - tylko teksturka, po 30 sekundach można wyłączyć bo potem już nic nie ma [serio!]. Wkurzający brak kwantyzacji na pianinie, od biedy można rzucić uchem, zamysł mi się podoba.

Beezqp - Riddler3 - projekt pod bardzo tajemniczym tytułem riddler3. Nie został nigdy ukończony.
[uwaga, może rozwalać głośniki]

Beezqp - Zło - jeden z moich pierwszych utworów. Tytuł adekwatny do treści.
[wad jest tak dużo, że utwór na nich zyskuje ;D]

Beezqp - Zło Powraca - kontynuacja hitu sprzed lat. Brzmi trochę jak soundtrack do Królewny Śnieżki [tak mi się kojarzy]

Beezqp - Zabić ich - czasem człowiek ma zły dzień i się wyżywa. Nie wiem, o co mi w tym chodziło i przez to jest takie zarąbiste :mrgreen:

Beezqp - Giń, muzyko - ["giń, keyboardzie" brzmi głupio]. Improwizacja.

Beezqp - Storm - zło

Ostatnio edytowano 29 gru 2007, o 18:36 przez Beezqp, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2007, o 19:47 
Dark Passion Play

No to ja wypowiem się pierwszy. Na klawiszach sie nie znam ale co do muzyki. Czasem niektóre momenty za często się powtarzają i wychodzi to trochę nudne, czasem zmieniają się nagle jak w Devil Dollu. Większość kawałków ma fajny klimat, szczególnie chyba te zatytułowane jako Zuo :) jak w soundtracku do LOTRa. Ogólnie jestem na plus :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2007, o 20:59 
Over the hills and far away

Powtórki tłumaczone są chyba tym, że to w większości soundtrack do gry [riddla], więc nie mogło być zbyt dużo różnorodności, muzyka miała być tłem ;) Ale ja też zgadzam się z tym, że czasami jest monotonnie ];[

Mam do powiedzenia tylko jedno - ROTFL :D Niektóre z tych kawałków mnie zabijają xD

Bardzo podoba mi się Riddler3, Zło pachnie mi zieloną trawą irlandzkich łąk, natomiast Zło Powraca kojarzy mi się z pieśnią kościelną "Być bliżej ciebie chcę o Panie mój" :D

Zabić ich - n/c xD W ogóle, n/c :D

Ostatnio edytowano 19 sie 2007, o 21:03 przez Aney, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2007, o 23:02 
Endless Forms Most Beautiful

Cholera, za bardzo nie ma czego komentować. Proste granie oparte o proste schematy. Czasem słychać, że nieco gubi się rytm, podoba mi się natomiast brzmienie, jakie słyszymy w "riddler3". Z tego kawałka można by spokojnie jeszcze coś zrobić. Podstawa w każdym razie niezła. W sumie za parę lat mogą Cię przyjąć do jakiegoś zespołu pokroju Kamelot czy Freedom Call, gdzie podczas grania na klawiszach nie trzeba się wysilać.
Ciekawy jestem jak wyszłyby Ci jakieś covery znanych kawałków... Najlepiej jeszcze coś staaaarego, hardrockowego, z lat 70. No dobra, z 80. ewentualnie. Takie "Final Countdown" na przykład (zespołu Europe jakby ktoś nie wiedział). Miodzio, genialne granie. Dobra, rozmarzyłem się. ;) Kawałki Nightwisha też mogą być. ;) Jakbym usłyszał jakieś utwory tego typu w Twoim wykonaniu to znacznie łatwiej byłoby mi ocenić ocenić Twoją grę itd.

Strefa czasowa: UTC + 1