[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Wrażenia po koncercie w Chorzowie

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 12 gru 2023, o 00:13

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 maja 2005, o 20:09 
Once

Dla tych, którzy nie mieli szczęścia być w Chorzowie podaję najświeższe informacje. Cytuję ..."było zajedwabiście" oto najkrótszy komentarz, jaki usłyszałam od jednej z naszych forumowiczek. Ponieważ na co dzień raczej nie używa podobnych określeń, śmiem twierdzić, że naprawdę było ZAJEDWABIŚCIE. Buuuuu... dlaczego mnie tam nie było? :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2005, o 20:46 
Oceanborn

Cóż-właśnie wróciłam do domu i jak na razie jestem w stanie powiedzieć tylko tyle,że było po prostu rewelacyjnie!!!
Jestem w stanie euforii i podejrzewam,że nic sensownego nie napiszę,ale to był koncert,który na długo zapadnie w pamięć.
Mimo iż nie udało się docisnąć do samych barierek,to i tak bawiłam się super!!!
Tuomas tak wymiatał na klawiszach,że można było odlecieć,a gdy zagrał motyw z ''Nemo''-tylko on i klawisze po prostu wymiękłam.

Pozdrowienia i podziękowania dla poznanych forumowiczów:Stokrotki,Vergila,Roberta,Marcina,Tiamat,Oli i Ewki-jesteście super!!!

For my lust...

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 07:19 
Angels Fall First

Mam troche żal do Mystica że zagrali tylko 12 kawałków bo bynajmniej nie grali 1,5 godziny tak jak było napisane w "rozkładzie jazdy" poszczególnych kapel :( . Troche nas źle potraktowali - Nightwish po raz pierwszy w polsce i nic z AFF nic z Ob , brak dead to the world i bless the child :( Jednak i tak cały koncert był GENIEALNY ,natomiast wykonanie i brzmienie Kinslayer to po prostu absolutne mistrzostwo świata - moc !! moc !! moc !! . byłem pewien że Dcow nie bedzie miało sobie równych pod tym względem ale Kinslayer przebił wszystko :roll: i po raz pierwszy na żywo usłyszałem "Drunk with your blood of your victims - feel the pity wanting pain" - jakby mnie ktoś rozerwał od środka - dzieki bogu że zagrali ten utwór bo on jest wart nawet tak piekielnego upału jaki doskwierał wczoraj, ba ,on jest wart wszystkiego!. Nigdy tego nie zapomne , podobnie jak Wishmaster czy Ghost love score - to sa naprawde czarodzieje muzyki :roll: ... a Tarja na Ever dream - jeezu jak ona ślicznie wygladała :oops: a gdy ubrała ten czerwony płaszczyk to juz wogóle myslalem ze sie rzuce na nią :oops: :oops: . Wihaa taki prosty taki kontrowersyjny taki mało Nightwishowy , a jak Emppu wszedł z riffem to o mało co stadion nie eskplodował-Bajka :D . Apropo: słyszeliście solo na klawiszach w Planet Hell ?? bo ja przyznam sie szczerze ze bardzo nie wyraznie... szkoda że nie pozwolili zagrać Nightwishowi pod wieczór - tak marzyłem aby zobaczyć te zapierajace dech w piersiach parady świateł i dźwieku na Wishmasterze :( , no ale było BOMBOWO . Koncert absolutnie miażdżący wszystko co brzmiało przed Nightwishem ... jak i zarówno po nim :twisted: :twisted: :twisted:
A kto z was szczesciarze miał czarna opaske , kto złapal paleczki jukki czy kostke empuu , i najwazniejsze : Czy wśró was jest posiadacz recznika z całusem Tarji ?????????? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 08:36 
Highest Hopes

hehs ... mimo tego, że nie potrafie okazywac emocji ..... i nie było jak sie wyszaleć to było ZAJEBIŚCIE :twisted: tarja była slicznie ubrana .... wogóle był świetnie.. ktobył ten wie ... spac mi sie chce, wiec nie bede sie rozpisywać :P szkoda, ze tak krótko ...... nawet nie wiem kiedy to zleciało .... ciesze sie, że tam byłam... i czekam na nightwwish w roli głównej!!
szkoda, że tarja była mało rozmowna ... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 09:27 
Oceanborn

Jezuuuuuuuuuuuu!
Było GENIALNIE!!
Co do czarnych pasków to dzieki Mirce(BRAWOOO)mieli je Marcin,Stokrotka,Tiamat,Robert,Mirka,Ewa,Ja i kolezanka Ola!
Było genialnie,zajebiście - zrobiliśmy ekstra foty!Darłem sie do Tarji ze ją kocham,skakałem...było po prostu świetnie,a biorąc pod uwagę to ze bylismy max 10 m od sceny - to już szczyt marzen chyba!
A WSZYSTKO DZIĘKI MIRCE!!

DZIĘ-KU-JE-MY!!!!!!!

Ostatnio edytowano 30 maja 2005, o 11:07 przez Vergil, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 10:39 
End of Innocence

Na wstępie, w imieniu całej siedmioosobowej ekipy, która przyjechała na koncert autokarem z Łodzi, wielkie podziękowania i serdeczne pozdrowienia dla MIRKI! Za jej sprawą trafiliśmy wszyscy do sektora położonego najbliżej sceny i mogliśmy rozkoszować się koncertem z odległości ledwie kilku metrów od NASZYCH IDOLI! :D

Ja na tak fantastyczne miejsce nie liczyłem nawet w najśmielszych marzeniach. Widziałem zespół tak wyraźnie jak w telewizji, ale samemu wybierałem osobę, na której chciałem się skupić: czy to Tarję z wdziękiem poruszającą się na scenie i zapraszającą publiczność do śpiewania wraz z nią refrenów piosenek, czy też Tuomasa z natchnieniem uderzającego w klawisze, Emppu z uśmiechem na twarzy wycinającego solówki, Marco popijającego polską wódkę, albo Jukkę z pasją grzmocącego w bębny i talerze. :P

Zespół spisał się znakomicie! Czuło się, że w 100% angażują się w występ (nie to co w Bukareszcie). Grali z taką pasją, że bez reszty porwali za sobą publiczność - nawet tych, którzy przyjechali do Chorzowa głównie dla Iron Maiden. :o

Mam kompletnie zdarte gardło, jako że na cały głos śpiewałem wraz z zespołem wszystkie utwory (podobnie Stokrotka, która dodatkowo zafundowała sobie „wspólne moszowanie” z Tuomasem i pozostałymi przy Slaying The Dreamer :wink: ). Od skakania przy refrenach ledwo mogę teraz chodzić, lecz jestem nieziemsko szczęśliwy, gdyż byłem tam i mogłem aktywnie uczestniczyć w tym fantastycznym spektaklu. A na dodatek - w towarzystwie wspaniałych ludzi, których przy tej okazji gorąco pozdrawiam! :D

Gdy w pewnym momencie rozejrzałem się dokoła i zobaczyłem morze podskakujących głów oraz machających rąk, pomyślałem, że jest duża szansa na to, by Nightwish ponownie zawitali do Polski. W końcu, fani nie zawiedli! :)

Ci, którzy nie przyjechali na koncert, mają czego żałować. Ale mogą zarazem mieć nadzieję, że zespół ponownie przyjedzie do naszego kraju - tym razem już jako gwiazda numer jeden!

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 10:55 
Oceanborn

Dokładnie gdyby nie Wy ludzie to (przynajmniej ja) nie bawilbym się tak dobrze!
Wszyscy, których poznałem zrobili na mnie piorunujące wrażenie!
Każdy - bez wyjątku - był swietny!Nic dodać, nic ująć!
Po prostu Dzięki wielkie calej siódemce!

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 11:39 
End of Innocence

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O żeeeeeeeeeeesz w moooooooooooooooordęęęęęęęęęęęę jeeeeeeeeeeeeeeeżaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O matko... Uffffffffffff....... uffffffff..... Gdzie jest moja szczęka???????????
Koncert był po prostu FE-NO-ME-NAL-NY!!!!!!!! :D PRZEOGROMNE dzięki dla Mirki za zdobycie czarnych pasków dla całej naszej łódzko-białostocko-sochaczewskiej ekipy i ogólnie za całokształt :D . MAY THE FORCE BE WITH YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: W ogóle dzięki Wam wszystkim, całej siódemce, byliście FANTASTYCZNI :D .
Co do samego koncertu: Robert bynajmniej nie przesadza z tymi paroma metrami, na dodatek stałam w punkcie, z którego roztaczał się jakże malowniczy widok na keyboard Tuomasa :mrgreen: I ten komfort, którego nie ma przy oglądaniu nagrywanych koncertów, że można patrzeć na kogo tylko ma się w danej chwili ochotę: zwiewno-powiewną Tarję (ten czerwony płaszczyk, arrrrrrr, jak dla mnie nie mogła włożyć nic fajniejszego; spokojnie panowie, nic mi nie jest :wink: ), Tuomasa szalejącego nad klawiszami (reanimacja, niah, niah... czy on miał biodrówki????? :P ), Marco pomykającego sobie po scenie w skarpetkach w czaszki i pociągającego wódeczkę (czy ta druga flaszka to była żubrówka? :twisted: ), Jukkę z uczuciem nawalającego w bębny i talerze i słodziutko rozkosznego Emppu (kochany chomiczek chyba się do mnie szczerzył :D ). Czuło się fantastyczną szczerość grania, a jednak mimo tego, że koncert nie był wyreżyserowany (jak to miało miejsce przy IM), publiczność niemal jadła grupie z ręki. Tarja macha — wrzask i wszystkie ręce w górze, Marco rzuca greps — to samo, Tuomas podnosi rękę, by pokazać, że jest OK — wszystkie ręce przede mną (i za mną pewnie też) w górze, a wrzaski osiągają apogeum :mrgreen: Co się tyczy seta, można żałować, że jednak trochę go okroili (szkoda zwłaszcza DBP i BTC), ale te 12 utworów, które zagrali wystarczająco dało mi po głowie. Oszaleć można było już na DCOW, na Ever Dream prawie odleciałam, później GENIALNY cover Floydów (AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!), Wishmaster (mam nadzieję, że nie mylę kolejności, ale ja naprawdę w pewnej chwili straciłam poczucie wszystkiego :wink:) , Kinslayer i Planet Hell, na których zdarłam do cna gardło i prawie odpadły mi ręce :D , STD — i Robert, wcale, ale to wcale nie przesadza z tym moszowaniem, wreszcie sobie na maxa pomachałam :P, solówka na klawiszach w Nemo (Mirka, ja też nie wytrzymałam i zaczęłam grać sobie w powietrzu, hje, hje :D ), w końcu euforyczne GLS, na którym wreszcie się rozbeczałam :P i na deser Aniołek. Jak już wspomniał Deris: niby taki ten utwór kontrowersyjny, a publiczność szalała jak wściekła (jakiś nieszczęsny człowiek za mną dostał w twarz moimi mokrymi włosami, mam nadzieję, że przeżył :wink: ). A potem niestety... koniec, i szok, i brak możliwości ujęcia w słowa tego, co właśnie się stało. Ale przy tak wspaniałej publiczności jak ta w Chorzowie, pozostaje mieć nadzieję, że NW powróci do Polski i nie każe na siebie długo czekać (zwłaszcza, że gorzałka też wyraźnie im smakowała :twisted: ).
A pałeczka Jukki przeleciała dosłownie 2 metry od prawego ucha Roberta :) . Ech...
Jeszcze raz serdeczne pozdrowienia i wielkie dzięki dla wszystkich forumowych i nieforumowych nightwishomaniaków (także tych, którzy zbłądzili w drodze powrotnej do autokaru :wink: ) i ogromne KIITOS dla całego NW :D .

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 12:25 
Oceanborn

Oto co znalazlem na drugim forum NW

"Jest 7:33 rano, godzinę temu wróciłem z Chorzowa. Raaany, ale mi się chce spać. Na samym koncercie Iron nie byłem, ale wraz z grupą szczęśliwców miałem okazję porozmawiać z Nightwish i stanąć do wspólnego zdjęcia...
Najlepsze wrażenie na mnie zrobił Jukka. No i Marco, który powiedział mi, że "Polish beer is quite good, but makes him drunk very fast"

A my spalismy w autokarze(nigdy sobie tego nie wybacze(buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu))

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 12:49 
End of Innocence

Vergil napisał(a):
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Nie rozpaczaj! :D Stało się coś w związku z tym, że spaliśmy w autokarze, jadąc do Łodzi? Ja dzięki temu jestem dzisiaj w stanie w miarę normalnie funkcjonować (a od 7:30 jestem w pracy!).

Możemy co najwyżej żałować, że zostaliśmy na występie IM (jak dla mnie, zmarnowany czas) - zamiast kombinować, jak tu się wkręcić na spotkanie z zespołem. Chociaż... to zapewne należało dużo wcześniej załatwić u organizatorów i nawet wstawiennictwo Mirki nic by tu nie pomogło (limit cudów został wyczerpany :wink: ).

Warto się dowiedzieć (na przyszłość), jak się takie rzeczy załatwia...

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 12:51 
Oceanborn

No racja...wlasnie niepotrzebnie zostalismy na Irenie...ale mowi sie trudno

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 13:23 
Byt Transcendentny

Hehs, jeśli było faktycznie tak, jak mówicie - i nie stało się najgorsze, czego się spodziewałem [fani innych zespołów nie zawiedli - chwała im za to] - to są duże szanse na to, że... już niedługo na planowanej trasie koncertowej ujrzymy znajomy napis Poland :twisted: I jeszcze jakby mieli zagrać w katowickim dyskobolu, to już w ogóle :twisted:

Jaa, nawet nie wiecie, jak wam zazdroszczę :P Kiedy tak patrzyłem sobie za okno [podczas gdy wy szaleliście na koncercie ;)], to uznałem, że jednak jest trochę za jasno :roll: Ale jakby koncert był w nocy, albo tuż po zachodzie słońca, to jednak za dobrze by wam tam było :twisted: :wink:

Ok, idę na oficjalne forum Nightwisha - może tam poczytam więcej :P

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 13:44 
Once

Ja miałam szczęscie, bo jak już przyjechałam, w moim sektorze był juz cień (sektor 31 ;) ). Ale wiecie co? W sektorach jest tak drętwo.... Trochę sobie pokrzyczałam, ale nie tak jak wy na płycie ;) Ale rączkami machałam jak szalona :P I włosami :P Ale potem jakos się wkręciłam na płytkę, to troszkę poskakałam :P
A co do koncrtu... O rajuuuuu CUDOOOOOOOOO!!!!!!!!!!! Co prawda niemalże umierałam z tego upału, ale nie zawachałabym się umierac jeszcze raz, zeby tylko zobaczyć ich koncert :D Tarja była świetnie ubrana :D A Emppu jest po prostu niesmaowity :D Ciągle się szczerzyl :D Kocham go za to :)
Jak się dostałam na płytkę to widziałam Tuomasa całkiem dokładnie :D
Ale miałam nadzieję, że będa jakies plakaciki do kupienia albo coś innego z Nw... A tu nic :( Chociaż i tak już zbankrutowałam kupując tą wodę za 15 zł :P
Cieszę się, że udało mi się jakoś przemycić aparat i porobić parę fotek :D Co prawda ma trochę słabego zooma i w gruncie rzeczy widac tylko ich postacie, i to tak z daleko, ale i tak jestem happy :D
Rany jak oni się tam wkrecili na rozmowę z Nightwishem ???? Dałabym się pochalastać, żeby być na ich miejscu!!

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 14:41 
Highest Hopes

nie no ... nastęonym razem.... na nw jade z wami ..... i na cholere zamienialm bilet .. nie daruje sobie .... :cry: przygarniecie mnie na następnym koncercie :roll: :wink: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2005, o 14:45 
Once

MedeA, to jak ty sie podłączasz, to może jeszcze mnie przygarniecie, co ?? ;)

Strefa czasowa: UTC + 1