[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Nightwish, 22.09.2007 Tallinn

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2 gru 2023, o 07:04

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 19:04 
Once

uuu ;/ wishmaster niezbyt mi sie spodobal...

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 19:57 
Dark Passion Play

Jejku kochany! Wishmaster i Wish I had an Angel to jest totalna katastrofa!!! MASAKRA :O :O :O Wierzyć mi się nie chce jak można było tak tragicznie to zaśpiewać... :(

Tytuł:
PostNapisane: 1 paź 2007, o 20:48 
Angels Fall First

Ghost Love Score napisał(a):
MASAKRA :O :O :O Wierzyć mi się nie chce jak można było tak tragicznie to zaśpiewać... :(

A mi się wierzyć nie chce że potraficie ocenić wykonanie na podstawie nagrania o tak żałosnej jakości dźwięku, która nie przekracza 4 kbps. Przecież tam ledwo co słychać, to niedziwne że brzmi okropnie. Wątpię, żeby Tuomas zgodził się występować z czymś, co brzmi tak "tragicznie". Więc lepiej po prostu poczekajcie na wiarygodne źródło zanim zaczniecie oceniać, bo mówiliście że nie powinno się oceniać na podstawie MP3 słabej jakości, a co dopiero na podstawie takiego czegoś xD

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 09:30 
Century Child

Czy to nie jest piękne? Ta ekspresja, zaangażowanie w wykonanie utworu, boski wygląd, cudowny wokal, lekkość poruszania sie na scenie - http://pl.youtube.com/watch?v=RYScvbsaykY , http://pl.youtube.com/watch?v=WLxuen5eGkQ . To jest k...a MORDOWANIE klimatu starego NW!!!! Nie muszę mieć super jakości, by słyszeć, że ona się po prostu wydziera...

Ostatnio edytowano 2 paź 2007, o 09:32 przez Inglor, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 12:16 
Dark Passion Play

Sleeping Sun tak źle nie wyszedł, ładnie wyciągnęła Solar Sea, końcówke troszke zrąbała ale to jest jej interpretacja. środek też mogła oktawę wyżej zaśpiewać, ale nie jest źle. A co do DCoW to widać ewidentnie że Tarji głos jest tam niezastąpiony, Anette sie wydziera i nie daje rady... Utwory były pisane na głos Tarji niektórych (chociażby DCoW i Wishmaster) nie powinny być wykonywane przez Anette.

Mówiłem im dlaczego nie podpalić meczetu, narodowe kościoły tych islamskich i hinduskich idiotów, czemu nie zamiast podpalać i niszczyć stare norweskie rękodzieło. Mogli zamiast tego wybrać meczety, z ludźmi w środku!.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 12:30 
Century Child

Powodzenia dla niej przy "Passion And The Opera" :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 14:58 
Oceanborn

Na temat "Passion And The Opera" Tuomas się wypowiadał - nie będą wykonywać go na żywo.

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 15:16 
Century Child

Dlaczego??? :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 20:19 
Imaginaerum

haha, pani Anetka na tych koncertach brzmi jakby była facetem i w ogóle nie wyciągała wysokich dźwiękow xP ale mozę to wina nagrań xp

Tytuł:
PostNapisane: 2 paź 2007, o 21:35 
Dark Passion Play

Leonel napisał(a):
Ghost Love Score napisał(a):
MASAKRA :O :O :O Wierzyć mi się nie chce jak można było tak tragicznie to zaśpiewać... :(

A mi się wierzyć nie chce że potraficie ocenić wykonanie na podstawie nagrania o tak żałosnej jakości dźwięku, która nie przekracza 4 kbps. Przecież tam ledwo co słychać, to niedziwne że brzmi okropnie. Wątpię, żeby Tuomas zgodził się występować z czymś, co brzmi tak "tragicznie". Więc lepiej po prostu poczekajcie na wiarygodne źródło zanim zaczniecie oceniać, bo mówiliście że nie powinno się oceniać na podstawie MP3 słabej jakości, a co dopiero na podstawie takiego czegoś xD

Sorry, ale jakość dźwięku naprawdę nic tutaj nie pomoże. Może jesteś po prostu lekko głuchy?

Zapewne to jest brak doświadczenia scenicznego oraz zbyt mało praktyki.. Zobaczymy jak będzie później :)
DPP dalej rządzi :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2007, o 11:36 
Endless Forms Most Beautiful

Przychylę się jednak do zdania Leonela - jakość nagrań na youtube jest naprawdę denna (za wyjątkiem nagrań z Hamburga kogoś o nicku hiedageil, które brzmią jak średnio dobre mp3) i ciężko wyróżnić tam w ogóle wysokości głosu Annette. Prawdą oczywiście jest, że niektóre z piosenek byłyby lepsze w wykonaniu Tarji (niektóre z kawałków rzeczywiście wywołały u mnie mieszane uczucia), ale część IMO jest nie do oceny przez naprawdę złą jakość filmików.

Would I have them both to keep

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2007, o 12:36 
Angels Fall First

http://www.youtube.com/watch?v=PFWBUJBO ... ed&search=

Tutaj moim zdaniem całkiem nieźle

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2007, o 18:28 
Imaginaerum

Dobra moze nie wypadla najlepiej, ale to dopiero jej poczatki i dopiero pokazuje na co ja stac w spiewaniu utworow, ktore do tej pory słyszeliśmy tylko i wyłącznie w wykonaniu Tarjii.Dajmy jej trochę czasu...przynajmniej ja tek uważam, moze właśnie te osądy fanów czy też mediow sprawia, ze zrobi(nie wiem jak to inaczej nazwac) ze swoim głosem.A co do stroju...to Tarja przynajmniej poryszajac sie wywijala tymi firankami...a tu nawet sie firankami nie maskuje...no wszytko w rekach Boga...
No chyba zle to ujelam...Tarja wygladala przynajmniej jak powazna kobieta wiedzaca co to spiew, a jej czesto beznadziejna choreografia dala sie zamaskowac ubiorem(ktory w porownaniu z Anette byl o wiele lepszy).Ta zas nie dosc, ze nie zachwyca nas ani ubiorem, ani ruchem, to i jeszcze spiewanie jej nie wychodzi.

Ostatnio edytowano 3 paź 2007, o 18:33 przez Izuś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2007, o 19:05 
Wishmaster

Ever Dream zaśpiewała jak Evę.

Tylko "Sleeping Sun" jako tako jej wyszła. I nie muszę mieć wysokiej jakości, by to stwierdzić, - tak jak ktoś powiedział, Anette po prostu się wydziera.

I najgorsze w tym wszystkim jest to, że po posłuchaniu Anette zawsze włączam sobie stare piosenki w wykonaniu Tarji. I powraca cały żal.

Tytuł:
PostNapisane: 3 paź 2007, o 20:45 
Byt Transcendentny

Hmmm, moze to i dobrze... nie bedzie tloku na koncertach :D nie no zartuje. Wbrew temu co wszyscy pisza, niektore wykonania moge zaakceptowac, innych nie trawie. Mam nadzieje, ze do koncertu w marcu sie na tyle dotrze wokalnie, wyczuje piosenki, ze wszystkie moja dusza zaakceptuje. A czy bardzo polubi... tu ju moze byc problem. Narazie podoba mi sie SoW. Amaranth nic praktycznie nie rózni sie od wersjii studyjnej i podobnie jest z Eva.Koncowke TP&TP zaspiewala identycznie jak na plycie, a wspominalem, ze owy koniec wlasnie wywoluje u mnie zly? co do starych utworow, to...no trzeba poczekac...

Strefa czasowa: UTC + 1