[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Gdzie chcielibyście zamieszkać? (w Polsce)

Zaloguj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 5 wrz 2026, o 02:52

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 lip 2008, o 22:00 
Once

Wczoraj w gazecie natknąłem się na artykuł opisujacy wyniki badań przeprowadzonych w całej Polsce. Pytania brzmiały - gdzie chciałbyś zamieszkać a w którym miejscu nie??

Co następuje:
Większość osób chciało zamieszkać nad morzem, na mazurach lub w górach
Natomiast 40% nie chciałoby nigdy mieszkać na Górnym Śląsku. 25% w Warszawie 15% W Łodzi

I moje pytanie brzmi. CO TAKIEGO JEST CHOLERKA ODPYCHAJĄCEGO W TEJ MOJEJ AGLOMERACJI ŚLĄSKIEJ, ŻE NIKT TU NIE CHCE MIESZKAĆ??

Ostatnio edytowano 25 lip 2008, o 22:19 przez Obywatel_LutZek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2008, o 22:08 
Endless Forms Most Beautiful

Powietrze nadaje się na składnik bomby atomowej, a nie do oddychania? :)

(nie wiem czy tak jest, ale taki jest stereotyp)

Swoją drogą, dziwi mnie, że tylko 15% w Łodzi nie chciałoby mieszkać. Mocno niefajne miasto, sprawdzone empirycznie :P .

Travel with great élan, dance a jig at the funeral

PostNapisane: 25 lip 2008, o 22:13 

LutZek napisał(a):
CO TAKIEGO JEST CHOLERKA ODPYCHAJĄCEGO W TEJ MOJEJ AGLOMERACJI ŚLĄSKIEJ, ŻE NIKT TU NIE CHCE MIESZKAĆ??

Fabryki ziejące kominami na wprost balkonu mieszkania? Cała szerokość jakiejkolwiek większej rzeki zastawiona fabrykami papierniczymi i chemicznymi?

Też sieczę stereotypami jak Fristron, bo sam jeszcze nie doświadczyłem, więc się nie martw. :D

Gdzie chciałbym mieszkać? W najbliższym czasie - Warszawa. Duże miasto. Następnie - Kraków. Duże i ładne miasto.

Would I have them both to keep

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2008, o 22:18 
Once

No właśnie ten stereotyp mnie przeraża. Bo nawet pod Hutą Katowice jest już czysto, do tego w całej aglomeracji pełno lasów i ogólnie jest zielono :). (np ja z centrum miasta piesz do lasu dostanę się w 15 minut).

Przeraża mnie to, ze pozostały takie "socjalistyczne stereotypy".

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2008, o 22:21 

No to miło słyszeć, że dba się również o wygląd miast będących ośrodkami przemysłu. Choć myślę, że pewne pozostałości z dawnych, czerwonych czasów zostały.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2008, o 22:28 
Byt Transcendentny

Jeśli o mnie chodzi to - Kraków, dokładniej: Stare Dębniki, okolice ul. Monte Cassino, przy Bulwarach Wiślanych naprzeciwko Wawelu, najlepiej jakieś przyjemne mieszkanie 3-pokojowe z osobną kuchnią, full wypas łazienką i na możliwie najwyższym piętrze :)

Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 01:00 przez Beezqp, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2008, o 22:36 

To prawda, że w Aglomeracji Śląskiej powietrze nie jest wzorem czystości, ale na pewdę dużo u nas lasów, jezior, stawów, parków etc.; obecnie to praktycznie każda hołda zamieniła się w skupisko zieleni. Dowodem na to, mogą być również ekolodzy - jak często spotyka się takiego, który by narzekał na Śląsk - w ogóle, to właśnie na tych wszystkich wsiach cały czas powstają jakieś nowe problemy dla zielonych.
Jak już napisałem w SB nie zamieniłbym mieszkania w mieście na nic innego, no chyba, że większe miasto, ale to też nie jest takie pewne.

(...)skonczmy ta farse i wrócmy do normalnych metalowych tematów.
Co lepsze pieszczocha czy karwasz?

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2008, o 23:48 
Wishmaster

Jak niedawno byłem w Lublinie złożyć papiery na studia to połaziłem trochę z kumplem w okolicach placu Marie Curie-Skłodowskiej i powiem, że jestem mile zaskoczony. Wszędzie czyściutko, dresiarstwa nie ma, cisza i spokój (jak na miasto). Bardzo się cieszę, że będę tam mieszkał przez następne 3 lub 5 lat.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lip 2008, o 23:52 

Hmm, choć w Lublinie byłem jak dotąd zaledwie raz, słyszałem zupełnie odmienne rzeczy na temat tego miasta, głównie odnośnie bezpieczeństwa. A mianowicie to, że statystycznie rzecz biorąc każdy mieszkaniec Lublina był ofiarą przestępstwa. Wiadomo, że ten, kto to wymyślił, celowo przesadza, ale wiadomo, jakie jest przesłanie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2008, o 00:03 
Wishmaster

Chociaż na razie to niewykonalne, to chciałbym zamieszkać w Toruniu. I bynajmniej nie po to, żeby mieć Ojca Dyrektora za sąsiada ;) Toruń to piękne i klimatyczne miasto, ale nie tak wielkie jak Kraków, a nie tak małe jak jakaś wieś, tzn. wszystko, co potrzebne do w pełni szczęśliwego życia w nim jest.

Na razie swoją przyszłość wiążę z Wrocławiem. Nie miałem okazji zwiedzać go dokładnie, ale to, co widziałem, prezentuje się naprawdę ciekawie. Jeśli dobrze pójdzie, to spędzę tam trzy lata, albo więcej ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2008, o 00:06 

Achti napisał(a):
Chociaż na razie to niewykonalne, to chciałbym zamieszkać w Toruniu. I bynajmniej nie po to, żeby mieć Ojca Dyrektora za sąsiada ;) Toruń to piękne i klimatyczne miasto, ale nie tak wielkie jak Kraków, a nie tak małe jak jakaś wieś, tzn. wszystko, co potrzebne do w pełni szczęśliwego życia w nim jest.

Mohery by Cię rozszarpały na strzępy, nazywając Cię jednocześnie masońskim Żydem zajmującym się wychowywaniem talmudycznych satanistów czytających Gazetę Wyborczą. :) Lepiej nie ry(d)zykuj.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2008, o 00:28 
Byt Transcendentny

Z mojej strony odpada każde duże miasto, które nie leży w pobliżu gór [moich gór, a nie jakichśtam gór :P]. Jak jeżdżę czasem pociągiem przez Wielkopolskę czy Mazowsze to nie mogę się nadziwić, jak ludzie mogą egzystować na takich równinach ;) Na wakacjach nad morzem, jak swojego czasu byłem przez 2 tygodnie, wychodziłem z siebie przez to, że wszędzie było tak niemiłosiernie płasko, nawet lasy były płaskie... Nie, to nie na moje nerwy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2008, o 10:24 
Once

Kraków - chyba nie muszę nic mówić. Miasto przepiękne, atmosfera cudowna, wszędzie blisko. Szkoda tylko, że cena mieszkań taka a nie inna. Zobaczym jak to będzie ze studiami (o ile się uda :lol: )
Zakopane - ale to już na okres dojrzałości umysłowej i fizycznej :lol: Spokój, świeże powietrze, góry i zapach palonego drewna... Zawsze marzyło mi się mieć drewniany domek i zamieszkać sobie gdzieś w górach, najlepiej jeszcze mieć widok na jakieś jezioro... Ehh cud miód!

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2008, o 11:09 
Byt Transcendentny

Spokój w Zakopanem? Zapomnij :) Sezon trwa praktycznie cały rok a turystów minimum 2 razy więcej niż samych mieszkańców :P Jak zależy ci na:
Cytuj:
Spokój, świeże powietrze, góry i zapach palonego drewna

A przy okazji na "nie-totalnym zadupiu" to zapraszam do mojej wiochy lub okolicznych miasteczek :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 lip 2008, o 11:52 
Once

Beezqp napisał(a):
Spokój w Zakopanem? Zapomnij :) Sezon trwa praktycznie cały rok a turystów minimum 2 razy więcej niż samych mieszkańców :P Jak zależy ci na:
Cytuj:
Spokój, świeże powietrze, góry i zapach palonego drewna

A przy okazji na "nie-totalnym zadupiu" to zapraszam do mojej wiochy lub okolicznych miasteczek :P

Tak wiem, zresztą w samym mieście podobno zanieczyszczenie powietrza jest jak w średnio uprzemysłowionej mieścinie :lol: Miałem na myśli raczej okolice Zakopanego. Dzięki za radę, jeśli chodzi o Beskidy to strasznie podobają mi się okolicę Rożnowa i Gródka nad Dunajcem. Świetne jezioro z charakterystyczną wysepką (Małpia Wyspa, świetna nazwa :lol: ) no ale jest to "totalne zadupie" :lol: Z miast jedynie Nowy Sącz jakieś 40 km od tamtego miejsca.

Ostatnio edytowano 26 lip 2008, o 11:55 przez Kubaa92, łącznie edytowano 1 raz

Strefa czasowa: UTC + 1