[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - ''Napoje'' ;p

Zaloguj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 7 sie 2026, o 12:28

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 01:34 
Imaginaerum

Dymuś napisał(a):
Wyrzucanie z mieszkań? Chodzi Ci, że ludzie są już nieźle napruci?

Niech to pozostanie tajemnicą zlotu, na którym nie byłaś obecna :mrgreen:

Ja generalnie preferuję wino jednak.

~*~
"gratulujemy zwyciężczynią!" ~ Polityk 2k15

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 11:27 
Endless Forms Most Beautiful

Beezqp napisał(a):
http://drinkify.org/

Bardzo ciekawy serwis dla fanów muzyki i wytwornych alkoholi :wink:

Parę ciekawych sugestii można tam znaleźć, choć w niektórych przypadkach kosmiczne ilości podają - 12 oz. jakiegoś 40%-owego trunku (ok. pół flachy 0,7l) zmieszane z czymśtam.
Ale i tak najlepsze propozycje pojawiają się przy wpisaniu np. Cannibal Corpse czy Venom. :lol:

Dymuś napisał(a):
Natomiast nienawidzę wódki. Wódką się brzydzę. I naprawdę pije rzadko co.

Mam podobnie, znaczy mogę ewentualnie łyknąć gdy nic innego nie ma w pobliżu na jakiejś imprezie, ale jeżeli jest jakaś alternatywa, to praktycznie zawsze czysta z nią przegrywa. 0 smaku, spirytusem zajeżdża, nie można się tym delektować, tylko wlewa się w siebie możliwie szybko. Nie dla mnie.

A dzisiaj jak wiadomo Sylwester - jakie trunkowe plany u Was? Ja mam przygotowany Jack Daniel's oraz Dimple 15, oba 0,7l , do tego w pogotowiu ok. 8 piwek (Faxe, Okocim Podwójnie Chmielowy, Heineken, Leżajsk Pszeniczny). Będzie się działo, kumpel wpada już za ok. godzinkę, więc się coś już zacznie. :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 11:47 
Oceanborn

Ivanhoe napisał(a):
A dzisiaj jak wiadomo Sylwester - jakie trunkowe plany u Was? Ja mam przygotowany Jack Daniel's oraz Dimple 15, oba 0,7l , do tego w pogotowiu ok. 8 piwek (Faxe, Okocim Podwójnie Chmielowy, Heineken, Leżajsk Pszeniczny). Będzie się działo, kumpel wpada już za ok. godzinkę, więc się coś już zacznie. :)

U mnie będzie szmpan (norma...) o północy. Prawdopodobnie piwo. Każdy kupuje sobie piwo jakie woli. I możliwe, że otworzymy butelkę wina mojej produkcji :) Czy mieszamy alkohole? Tak, ale nie ważne. Ktoś dziś już nie miesza alkoholi? Każdy z nas pewnie zna osobę która piła wódkę popijając piwem... Dziś już nie ma to znaczenia, że się alkohole miesza.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 12:00 
Once

Dymuś napisał(a):
Dziś już nie ma to znaczenia, że się alkohole miesza.

Czasy nie mają nic do rzeczy, tutaj podstawową kwestią jest wytrzymałość żołądka. :P

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 12:03 
Byt Transcendentny

Cytuj:
A dzisiaj jak wiadomo Sylwester - jakie trunkowe plany u Was?

U mnie, jak zwykle, moja ulubiona Cisowianka :wink:

Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 01:00 przez Beezqp, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 12:06 
Imaginaerum

A ja biore butelke wina made by moja mama i siadam nad notatki.

Żałujcie, ze nie macie takiej mamy. Planuje atak na kupaż czerwone gronowe, złagodzone sokiem z jabłek. Nie jest intensywne ani w smaku, ani w kolorze, lekko "słodkawy" tłumiony przez jego wytrawnosć. Eksplozja smaku.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 12:16 
Over the hills and far away

Cornelia napisał(a):

Dymuś napisał(a):
W 2012 nie będę pić ruskiego, wolę piwo.

Fuj. Jedno i drugie, ale piwo bardziej fuj.

+1

A ja na dziś mam w planach Dorato (szampan), likier kawowy własnej roboty ... no i jeżeli się przemogę to spróbuję wódki skittlesowej

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 12:39 
Oceanborn

Beezqp napisał(a):
Cytuj:
A dzisiaj jak wiadomo Sylwester - jakie trunkowe plany u Was?

U mnie, jak zwykle, moja ulubiona Cisowianka :wink:

Czysta Cisowianka :o Ja bym sobie to rozcieńczył jakimś Spritem, albo 7up-em bo inaczej wstaniesz dopiero na Trzech Króli z potwornym bólem głowy :P

Otóż to, sam napisałbym dokładnie to samo.

Wyróżnienie od Ivana już po 26 poście ;D

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 13:22 
Oceanborn

Izuś napisał(a):
A ja biore butelke wina made by moja mama i siadam nad notatki.

@Izuś masz zamiar się uczyć? Izuś ale wiesz, że wino to w sumie zło? :P Kurna w nadmiernych ilościach robi źle na drugi dzień... Kiedyś z koleżankami się spotkałam pogadać, popić... Z racji tego, że nie preferuje wódki, wzięłam wino. Wypiłam całą butelkę i jeszcze piwem poprawiłam. I potrzebowałam tego! Doprowadzić się do takiego stanu. Szkoda, że alkohol pomógł na chwilę. Na drugi dzień nie dość, że miałam niesamowitego kaca, to jeszcze taką zgagę dostałam, że to się w głowie nie mieści. W ten dzień gdy próbowałam leczyć kaca miałam spotkanie klasowe. Wcześniej spotkałam się z kuzynką i przywitała mnie... z winem w ręku. Gorzej nie wiedziałam jak jej odmówić. Gdy zaczęłyśmy pić gdy ja tylko poczułam zapach... wina. Myślałam, że mnie od środka spali. Jakoś przebolałam tą lampkę. W sumie później na spotkaniu klasowym to mi piwo pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 13:40 
Imaginaerum

Dymuś niestety zamierzam sie uczyć. Nie lubie hucznych imprez, gdzie leje sie alkohol strumieniami, a niestety zazwyczaj sylwester taki jest i albo kawka z najbliższymi znajomymi, a ostatnie 3 lata pracowałam, niestety w tym roku nic mi sie nie odało znaleźć> dla mnie to dzień jak co dzień.

A wino trzeba umieć pić ;)
Rzadko zdarza mi się upic winem, bo butelke biore bez problemu na głowe i nawet nie poczuje. Jednego pamiętnego dnia, kiedy spotkałam się ze znajomym (który równiez gustuje w winie, podobnie jak jego mama) i pootwieraliśmy niemalze wszystkie butelki jakie były w domu, zeby "popróbować". I właśnie ta trudna do zmierzenia ilosć spowodowała, ze cieżko mi przypomnieć tamten wieczór ( a ponoc na bardzo madre i ważne tematy rozmawialiśmy), to później 3 dni umierałąm. To było bardzo dawno temu. Jedyny dzień kiedy jakikolwiek alkohol mi az tak zaszkodził i doprowadził az do takiego stanu.

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 13:55 
Imaginaerum

Wino i szampan. Postanowienie noworoczne? Zero mieszania. Co prawda podejrzewam, że coś tam się dobije, ale teraz nie mam problemów z żółądkiem, wiec nie będzie źle.

Izuś napisał(a):
I właśnie ta trudna do zmierzenia ilosć spowodowała, ze cieżko mi przypomnieć tamten wieczór ( a ponoc na bardzo madre i ważne tematy rozmawialiśmy), to później 3 dni umierałąm.

Wohio, na czysto winem mi się nigdy nie udało upić. Wina piję zabójcze ilości czasem i dopóki go nie zimeszam z piwem to żyję w dniu i później.
No,tylko że np. pół butelki wina i jedno piwo juz mnie kładzie i potem się dzieją dziwne rzeczy. Ale do wszystkiego trzeba dojść powoli :]

~*~

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 13:58 
Endless Forms Most Beautiful

Cornelia napisał(a):
Wino i szampan. Postanowienie noworoczne? Zero mieszania.

Ukradłaś mi. :c

Travel with great élan, dance a jig at the funeral

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 14:03 
Imaginaerum

Fristron napisał(a):
Cornelia napisał(a):
Wino i szampan. Postanowienie noworoczne? Zero mieszania.

Ukradłaś mi. :c

Wino? Nie, jeszcze nie kupiłam :mrgreen:

~*~

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 16:04 
Oceanborn

Izuś napisał(a):
a ostatnie 3 lata pracowałam, niestety w tym roku nic mi sie nie odało znaleźć> dla mnie to dzień jak co dzień.

Święta racja!! Możemy sobie podać rękę. Dzień jak co dzień, mogłabym rzec Sylwester impreza jak impreza. Dla mnie nie ma znaczenia. Tylko nie rozumiem dlaczego tak wszyscy w około podniecają się tym dniem. Rok temu mogłam zostać sama w domu... to nie! Mój były oczywiście musiał mnie gdzieś wziąć. W sumie dobrze, że poszłam na tą domówkę, poznałam dobrych ludzi z którymi po dzień dzisiejszy mam kontakt pomimo tego co się stało :) Ale dziś będzie sympatycznie... Moja siostra przyleciała z Anglii! Baaardzo się za nią stęskniłam. I dzisiaj siedzimy ja, ona, brat i sąsiad. Miło :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2011, o 16:05 
Imaginaerum

Sylwester jest okazją do spotkania się ze znajomymi jak każdy wolny dzień, po którym jest wolny dzień. Tylko w przypadku osób mieszkających z rodzicami jest większa szansa na tzw. wolną chatę :P

~*~

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  >>

Strefa czasowa: UTC + 1