[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Nightwish w opinii innych

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 25 sty 2025, o 13:08

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 00:38 
Imaginaerum

[nie znając tekstu Polityka]
Możliwe, że to skamandryci tak na mnie działają. Jednakowoż poprzednie płyty pozwalają mi wierzyć w chwilowy zanik formy. Poza tym zawsze wychodzę z założenia, że najlepsze przede mną. Inaczej... byłoby zbyt dekadentycznie.

And I will always be by your side

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 00:46 
Imaginaerum

Nea napisał(a):
[nie znając tekstu Polityka]Poza tym zawsze wychodzę z założenia, że najlepsze przede mną.

Być może będzie ci dane zweryfikować te twoje założenie już w marcu, bo im dłużej czytam różne wypowiedzi tym bardziej przekonuję się do zdania, że ta płyta, która ma wyjść właśnie w marcu będzie czymś na kształt OtHaFA, czyli że będą na niej ze dwa nowe utwory, kilka remake'ów starych (zapewne z Anette na wokalu) i do tego parę koncertówek.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 01:14 
Endless Forms Most Beautiful

Gdyby ktoś był zainteresowany, wygląda to tak:

(...)Tuo rzecze, że kontynuujemy drogę obraną na Once, a udoskonaloną na DPP. Wynikają z tego pare rzeczy:
- orkiestry i chórów będzie tyle, że zdołają zagłuszyć gitary, Jukke, klawisze i Anette
- 10min. wybitny kawałek stał się na DPP 14minutowym dobrym, więc teraz dostaniemy 18min. słabeusza
- utrzymujemy poziom jednego techno pseudo-metalu
- zwiększamy ilość pop-metalowych cieniasów (z jednego na trzy, więc teraz 9)
- z trzech singli zrobiło się pięć, więc teraz dostaniemy siedem
- na Once było 9 świetnych kawałków, na DPP 3, teraz będzie jeden

Gotowa setlista będzie zatem wyglądać tak:
1. 18-minutowy słabeusz (Singiel nr1)
2. Techno-pseudo-metal (Singiel nr2)
3. Pop-metalowy cienias (Singiel nr3)
4. Pop-metalowy cienias (Singiel nr4)
5. Pop-metalowy cienias (Singiel nr5)
6. Pop-metalowy cienias (Singiel nr6)
7. Pop-metalowy cienias (Singiel nr7)
8. Pop-metalowy cienias
9. Pop-metalowy cienias
10. Pop-metalowy cienias
11. Pop-metalowy cienias
12. Narawde dobry utwór (bonus track)
Pamiętając, że wszystko oblane, podtopione i wypełnione gęstym sosem patosiasto-orkiestralno-chórzastym.

Do tego weźmy fakt, że Holopainen nazwał DPP "najlepszą płytą w dorobku Nightwish" i możemy już się zacząć cieszyć :|

(...)skonczmy ta farse i wrócmy do normalnych metalowych tematów.
Co lepsze pieszczocha czy karwasz?

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 09:38 
Dark Passion Play

Ach,ile w Was optymizmu :roll: Kawałki będą różne(jak tu siedzę!)tak jak na każdej płycie .Znajdziemy odlotowe motywy i "badziewia"i...będziemy słuchać z zachwytem i..obrzydliwością!
Metallica jedno z metalowych "guru'też ma/miał wzloty i upadki,jednak nikt ich jeszcze nie przekreślił.Żyjemy nadzieją,że jeszcze nas mile zaskoczy.Ostatnia płyta budzi wiele kontrowersyjnych odczuć.
NW jest wyjątkowe,pod każdym względem :( Nie łatwo się podnieść po życiowej"pierestrojce",grunt,żeby się nie dać . A Tuo walczy i chwała mu za to :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 10:31 

beatag60 napisał(a):
Metallica jedno z metalowych "guru'też ma/miał wzloty i upadki,jednak nikt ich jeszcze nie przekreślił.

Właśnie, że sporo osób ich już przekreśliło (razem ze mną zresztą). Tym bardziej zaskoczyli nas wydając tak dobrą płytę jak "Death Magnetic". A więc - da się. U Nightwisha też powinien przyjść rekonesans. Pytanie tylko, kiedy?

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 11:43 
Imaginaerum

Polityk, kurna, jak czytam takie posty, to mam nadzieję, że nikt na górze nie myśli na zasadzie "zrobię im na złość i tak właśnie się stanie". Jeżeli kolejna płyta będzie właśnie tak wyglądać, to zapewne czeka mnie rozwód z NW. Jednak nie chcę przesądzać na tak, czy na nie. A Ty, wydaje mi się, już skazałeś go na straty?

And I will always be by your side

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 11:52 
Wishmaster

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia.

Politykowy scenariusz mnie przeraża, ale niestety - w obecnej sytuacji jest możliwy do zrealizowania (a wtedy zacznę słuchać jedynie bonus tracków ! xD), co przeraża jeszcze bardziej. Niemniej jednak stojąc na rozstaju dróg Nightwish ma do wyboru - albo owo highway to hell i kompletny upadek, albo powrót na kamienistą ścieżkę dobrych pomysłów.

To teraz dumam, mamy zadanie - kto poświęci swojego glana i kopnie nim w rzyć Tłomasza, żeby ten przypadkiem nie poszedł na autostradę łatwizny?
Śmiać się można, ale ja naprawdę będę miała schizy przed premierą nowego krążka, niemniej rozwodu chyba nie wezmę. Zacznę za to chadzać na wiejskie potańcówki :P

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 15:15 

Ivanhoe napisał(a):
Wasz optymizm mnie przeraża. Przyszły krążek znakomicie podsumował Polityk2 (na POW). Obawiam się, że będzie miał rację.

Przecież pisałem, na co liczę. Oczywiście, że obawiam się Next Passion Play, ale jednocześnie liczę na Twice ;) .
Może NW uda się podnieść po jednej płycie, nie trzeba będzie kilkunastu lat, coby się otrząsnęli? Możemy przynajmniej mieć nadzieję, że tak się stanie...

Travel with great élan, dance a jig at the funeral

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 17:33 

Nea napisał(a):
A Ty, wydaje mi się, już skazałeś go na straty?

Zależy co masz na myśli. Zwykle jestem optymistą, ale wypowiedzi Tuomasa odbierają mi wszelką nadzieję. Nic nie zapowiada sukcesu, nie ma żadnych przesłanek co do tego, żeby siódmy krążek był lepszy od szóstego, a wręcz przeciwnie - Tuo tak się rozkochał w DPP, że zechce je zklonować, dodając więcej pieprzonych Amaranthów.
Co nie zmienia faktu, że z pewnością nabęde kolejny krążek i z pewnością znajdzie się tam coś co przypadnie mi do gustu.

(...)skonczmy ta farse i wrócmy do normalnych metalowych tematów.
Co lepsze pieszczocha czy karwasz?

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2008, o 19:11 
Over the hills and far away

Ależ uspokójcie się - zobaczymy jak będzie - w kwestii subiektywnej trochę niżej stawiam AFF (po prostu mniej mi się podoba). Może Tuomek usiądzie dłużej do następnej płyty i coś z tego wyjdzie - nie ma już na barkach rywalizacji z Taryją i nie cierpi na syndrom "och ja biedny porzucony" - może coś z tego będzie...

Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2008, o 00:45 
Century Child

@polityk2. Uff. A już myslałem, że tylko ja jestem takim czarnowidzem :) .

Tytuł:
PostNapisane: 23 gru 2008, o 16:22 
Century Child

Ivanhoe napisał(a):
beatag60 napisał(a):
Metallica jedno z metalowych "guru'też ma/miał wzloty i upadki,jednak nikt ich jeszcze nie przekreślił.

Właśnie, że sporo osób ich już przekreśliło (razem ze mną zresztą). Tym bardziej zaskoczyli nas wydając tak dobrą płytę jak "Death Magnetic". A więc - da się. U Nightwisha też powinien przyjść rekonesans. Pytanie tylko, kiedy?

Mam nadzieję, że te wszystkie porównania DPP - St. Anger będą miały kontynuację typu Nowy Album - Death Magnetic. Jednak niezbędne do tego byłoby przyznanie przez zespół, że wyszła kupa i trzeba się bardziej postarać, a na to widoków nie ma. Jedyna nadzieja w tym, że Tuomas swoje wypowiedzi kieruje do mas, które mają słuchać go bezkrytycznie i współwielbić album, a gdzieś w głębi własnego umysłu myśli co innego. Znów daję się porwać optymizmowi, ale może trzeba się nim nacieszyć, zanim wydadzą kolejne gówno i nikt już nie będzie wierzył w żadne rewolucje.

Ostatnio edytowano 23 gru 2008, o 16:23 przez Chilla, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2008, o 14:55 
Imaginaerum

http://www.wishmaster.yoyo.pl/recenzje.html - poczytajcie sobie, ciekawych rzeczy się można dowiedzieć :P .

Przytoczę fragment, żeby zachęcić do czytania :wink: :
Cytuj:
"Nemo", mój utwór-początek, którego ciemny chłód przyciągnął mnie do muzyki Nightwish. Dygresja: jakkolwiek podoba mi się lekkie wykonanie Anette, jest ono pozbawione pewnej "surowości", którą nadawała Tarja. Już pierwsze słowa, wyśpiewane w taki...specyficzny sposób, przyprawiają o dreszcz. Motyw na klawiszach zasłużył sobie na posadę dzwonka w moim telefonie i będzie rozpoznawany chyba do końca świata. Jest genialny, tak jak solówka Emppu. Nic tylko słuchaś, słuchać, słuchać... 11/10

To co wytłuściłem - fajny oksymoron :P .

EDIT:
Jeszcze jedną perełkę znalazłem:
Cytuj:
06 - Eva - Najspokojniejszy utwór. Na początku tylko orkiestra i pianino.
Piękna ballada, jedna z najlepszych Nightwisha. Opowiada o niekochanej
dziewczynce która cierpi dzień za dniem. Przyznam, że jak czytałem tekst i słuchałem utworu
po raz pierwszy, łza w oku się kręciła. Pod koniec piękna solówka Emppu. Ilustracja przedstawia
dziewczynkę, z plecakiem w dłoni, misiem na plecach, w nocy patrzącą na dom dziecka, w którego jednym
oknie pali się światło. 10/10.

Ale Ivan będzie miał zabawę przy lekturze :P .

Ostatnio edytowano 24 gru 2008, o 15:06 przez Arcasto, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2008, o 15:15 
Byt Transcendentny

Haha, ktoś, kto pisał recenzję Once chyba nie chcący oceny dawał w binarkach. Nie ma to jak dwustopniowa skala - 10/10 i 11/10 :lol: Samą treść przemilczę, choć chętnie bym coś napisał ;)
Ale tu nie moge:

Cytuj:
Nie potrafię sobie wyobrazić, co Tuomas czuł pisząc ten utwór, wystarczą mi emocje, które przezywam SŁUCHAJĄC. Co musiał przeżywać TWÓRCA?

:lol: Twórca czuł, że mu się kończą chipsy i piwo wywietrzało a na dodatek znowu nie może wymyślić pier*olonego rymu i całą zwrotkę trzeba robić od nowa :lol:

Wolę nie otwierać recki DPP :lol:

Ostatnio edytowano 1 sty 1970, o 01:00 przez Beezqp, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2008, o 15:52 

Cytuj:
Nie sądzę, by "Wish I Had An Angel" był nagrywany "pod publikę". (...)10/10

*leży i rży ze śmiechu*

HA! Ale nawet tu FTHIOH dostał "tylko" 6/10 w jednej z recenzji :mrgreen: .

EDIT: PWND! W jednej z tych "recenzji" mamy... opisy obrazków z książeczki xD . To mnie rozjebało

Cytuj:
[Last of the Wilds]
Ilustracja pokazuje
śnieżną sowę (Hedwiga z HP?) lecącą przez śnieg.

:lol:

Już wiem!
Harry Potter był inspiracją do tekstu LotW! xD

EDIT 2: Przepraszam, tak to czytam i nie mogę się powstrzymać:

Cytuj:
[o BBB]Utwór bardzo pocieszny

:mrgreen: Wyjątkowo na dobre słowo recenzent trafił :D .

Travel with great élan, dance a jig at the funeral

Ostatnio edytowano 24 gru 2008, o 15:58 przez Fristron, łącznie edytowano 3 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  >>

Strefa czasowa: UTC + 1