[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Fenomen Nightwish

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 11 wrz 2024, o 07:07

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 18:11 
Once

Arcasto napisał(a):
ale właśnie zachowanie. Nie daj Boże, żeby jeszcze zaczęła gwiazdorzyć...

Muszę powiedzieć, że byłbym 'za'. Może szybciej by się jej pozbyli ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 18:31 
Endless Forms Most Beautiful

k4jz3r napisał(a):
Arcasto napisał(a):
ale właśnie zachowanie. Nie daj Boże, żeby jeszcze zaczęła gwiazdorzyć...

Muszę powiedzieć, że byłbym 'za'. Może szybciej by się jej pozbyli ;)

Czyli mielibyśmy dokładną powtórkę sytuacji z Tarją. "Gwiazdorzy?!?! A to wredna, zaraz jej pokażemy!" :wink:

Would I have them both to keep

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 18:40 
Imaginaerum

A potem wokalistka gorsza od Anette i Najtłysz z jeszcze gorszym albumem ? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 19:00 
Once

Nie wiadomo. Może by znaleźli nawet kogoś lepszego od Tarji, takich wokalistek jest od groma.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 19:07 

Lalena napisał(a):
A potem wokalistka gorsza od Anette i Najtłysz z jeszcze gorszym albumem ? :roll:

Utożsamianie niskiej jakości DPP z wokalem Anette naprawdę już dawno temu przestało być zabawne.

k4jz3r napisał(a):
Nie wiadomo. Może by znaleźli nawet kogoś lepszego od Tarji, takich wokalistek jest od groma.

Jeśli Tuo zdecydowałby, że poszukają wokalistki w sposób inny niż zbieranie demówek to w sumie czemu nie, pewnie faktycznie przyjęliby naprawdę dobrą wokalistkę. Boję się tylko, że die-hard fani Tarji i tak nie byliby zadowoleni, bo jakaś tam wokalistka przecież nie jest Tarją.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 19:30 
Century Child

Lalena napisał(a):
A potem wokalistka gorsza od Anette

Na szczęście to jest praktycznie niemożliwe, więc niech wylatuje jak najszybciej :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 19:46 
Imaginaerum

Daviduzz napisał(a):
Utożsamianie niskiej jakości DPP z wokalem Anette naprawdę już dawno temu przestało być zabawne.

raczej mi chodzi o nastepny album.... jeżeli Tuo utrzymałby forme znizkowa, moglibysmy dostac rzezc o wiele gorsza od DPP i wokalistka gorsza od AO mogłaby sparwic ze płyta mogłaby byc totalnie asłuchalna.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 19:53 

Bartek napisał(a):
Lalena napisał(a):
A potem wokalistka gorsza od Anette

Na szczęście to jest praktycznie niemożliwe, więc niech wylatuje jak najszybciej :wink:

:roll:

Lalena napisał(a):
Daviduzz napisał(a):

raczej mi chodzi o nastepny album.... jeżeli Tuo utrzymałby forme znizkowa, moglibysmy dostac rzezc o wiele gorsza od DPP i wokalistka gorsza od AO mogłaby sparwic ze płyta mogłaby byc totalnie asłuchalna.

No, teraz rozumiem. Tak czy inaczej jest to kwestia przede wszystkim kompozycji od Tuomasa a nie Anette. Jeżeli Anette zaśpiewa na kolejnym albumie na poziomie, jaki pokazała na DPP to będzie to plus. Oczywiście, jeżeli kolejna płyta będzie muzycznie trzymać poziom DPP to nie będzie to wielka pociecha. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2010, o 20:08 
Byt Transcendentny

Aneta zaśpiewa lepiej tego jestem pewien. Nie ejstem natomiast pewien tego, czo do lepszych utworów.

@Arcasto, czy z moich wypowiedzi w ogóle, tudzież tej ostatniej, którą cytowałeś wynika, że ja jestem jej fanem? :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2010, o 14:06 
Imaginaerum

Cela napisał(a):
Aneta zaśpiewa lepiej tego jestem pewien. Nie ejstem natomiast pewien tego, czo do lepszych utworów.

+1 ;)
Cela napisał(a):
@Arcasto, czy z moich wypowiedzi w ogóle, tudzież tej ostatniej, którą cytowałeś wynika, że ja jestem jej fanem? :D

Hmm, to jest bardzo dobre pytanie ;) . Może nie tyle wynika, co po prostu takie miałem wrażenie. Niemniej, należysz do wąskiego grona osób, które potrafią trzeźwo spojrzeć na jej osobę ;) .

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2010, o 14:41 
Byt Transcendentny

Arcasto napisał(a):
Hmm, to jest bardzo dobre pytanie ;) . Może nie tyle wynika, co po prostu takie miałem wrażenie. Niemniej, należysz do wąskiego grona osób, które potrafią trzeźwo spojrzeć na jej osobę ;) .

Będę się upierał, że nawet trzeźwe spojrzenie nie determinuje "fanostwa" :D. Chociaż, w sumie samo nazewnictwo mi nie przeszkadza. Ja ją zwyczajnie w jakiś sposób akceptuje, mimo, że mnie wkurza ostatnio :D.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2010, o 14:57 

Cela napisał(a):
Będę się upierał, że nawet trzeźwe spojrzenie nie determinuje "fanostwa" :D. Chociaż, w sumie samo nazewnictwo mi nie przeszkadza. Ja ją zwyczajnie w jakiś sposób akceptuje, mimo, że mnie wkurza ostatnio :D.

Ależ ja mam takie same odczucia. Odpowiada mi jej obecność w zespole. Jeżeli nas coś w niej wnerwia to chyba mamy prawo wyrazić niezadowolenie ale mimo to pasuje nam ona. :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2010, o 11:13 
Dark Passion Play

To "powałkuję" trochę fenomen jak w temacie:)
Często wiele spraw wygląda inaczej z perspektywy czasu, więc ponownie zadałam sobie pytanie na czym polegał fenomen NW?
Jak dla mnie styl muzyczny kapeli dzięki połączeniu ciężkiego brzmienia i operowego wokalu Tarji- to był fenomen. Mimo tego, że można znalezć podobne brzmieniowo zespoły na jego charaktyrystykę i wyjątkowość wielki wpływ mają nietuzinkowe i zagadkowe teksty piosenek.
Czy Tuomas "wyprostował" już swoje emocje i czy kiedykolwiek będzie to u niego możliwe, trudno wyrokować! Cudnie byłoby gdyby teksty nie zmieniły swojego "magicznego" klimatu, bo inaczej hasło "fenomen NW"raczej nie pojawi się w moich postach;( Chyba, że napisze kompozycje o jakich się do tej pory niomu nie śniło?
Chcę wierzyć w to, że jest wyjątkowym kompozytorem i poetą, i życiowe potyczki nie pozwolą mu się nigdy wypalić, liczę na to!
Każdemu wolno marzyć, więc marzę:)

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2010, o 00:19 
Angels Fall First

Ma
beatag60 napisał(a):
Mimo tego, że można znalezć podobne brzmieniowo zespoły na jego charaktyrystykę i wyjątkowość wielki wpływ mają nietuzinkowe i zagadkowe teksty piosenek

Mam całkowicie podobne odczucia co Ty:) Nigdy też nie zagłębiałem się bardziej w teksty Tuomasa, bo bałem się że stracą dla mnie swoją aurę tajemniczości i niezwykłości i także dlatego, że są trochę zakręcone. Pan Holopainen ma bogatą wyobraźnię i te teksty od początku do końca są jego. Ten fenomen polega też właśnie na tym, że śpiewając o syrenach, oceanie, wodzie, baśniowych stworach, gwiazdach, niebie, kosmosie, słońcu, księżycu, itp. odnieśli znaczący sukces. Tematyka fantasy i świata astralnego, jeżeli chodzi o teksty w połączeniu z wyraźnymi dźwiękami klawiszy, ostrymi gitarowymi riffami i operowym, kobiecym śpiewem to jest właśnie ten fenomen.
Teraz co najmniej jeden element tego fenomenu zniknął na dobre :mrgreen:
Ten fenomen dla mnie został też zdefiniowany "starym Nigtwishem" - pierwsze 3 płyty. Np. klimat Angels Fall First jest niezwykły(było jeszcze więcej gitar akustycznych, flecików, itp.). Dead Boy's Poem, Fantasmic z Wishmastera oraz numer Once Upon Troubadour z singla - dla tych kawałków( i wielu innych) :D warto było poznać Nightwish

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2010, o 17:49 
Dark Passion Play

Dzisiaj usłyszałem Elvenpatha i Beauty and the beast i jednak kiedys to był dobry zespoł.

Mówiłem im dlaczego nie podpalić meczetu, narodowe kościoły tych islamskich i hinduskich idiotów, czemu nie zamiast podpalać i niszczyć stare norweskie rękodzieło. Mogli zamiast tego wybrać meczety, z ludźmi w środku!.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  >>

Strefa czasowa: UTC + 1