Zauważyłam że spore gro osób na forum darzy sympatią "Piratów z karaibów" - fantastyczny film przygodowy, w którym Johnny Depp zagrał moim zdaniem role swojego życia. Obok niego, jakże przystojny Orlando Blooom i piekna Keira Knightley oraz Jack Davenport jako Norrington
Uwielbiam ten film za wartką akcję, pełne humoru dialogi, piękne zdjęcia no i niesamowite efekty specjalne. Z niecierpliwoscia czekam na II i III czesć filmu, które kręcone sa jednocześnie.
Nie wiem, czy psuć wam cała zabawe. Pogrzebałam troche na necie i znalazłam kilka ciekawpstek dotyczących treści obu częsci. Kto chce, niech czyta:
Tak mniej więcej przedstawia sie treśc drugiej części, która nosi tytuł "Skrzynia umarlaka"
Kapitan Jack Sparrow zostaje wplątany w kolejną sieć niesamowitych intryg. Okazuje się, że Sparrow ma dług wobec legendarnego Daveya Jonesa, władcy oceanów, kapitana „Latającego Holendra”. Jeśli Jackowi nie uda się wykręcić z tej historii, zostanie przeklęty po wsze czasy. Kłopoty Kapitana kładą się cieniem na weselne plany Willa i Elizabeth , którzy szybko znajdują sie w samym centrum nowej awantury.
A teraz tak zwany spoiler - czyli jak sie film konczy:
Jack unika smierci z rak Davy Jonesa i jego morskich potworów, para bierze ślub. Jack już ma wypłynac w siną dal kiedy pojawia sie kapitan Barbossa(ten sam ktróry był w I części
), wskrzeszony przez jakiegoś chińskiego szamana i niestety zabija kapitana Sparrowa
Tak sie konczy II część
Co do częsci III: (tytuł prawdopodobnie bedzie "The Edge of the World.")
Will Turner wie, że może jeszcze wyratowac dusze przyjaciela mimo iz ten nie zyje. Wraz z Elizabeth udaja sie "na koniec swiata" na daleki wschód. Musi zmierzyć sie z groźnym azjatyckim piratem i jego bandą oraz z kapitanem Barbossą.
Jak widać - bedzie co ogladac.
Jesli ktos ma ochote (a napewno sa tacy) - mozna obejrzec trailer drugiej części na
tej stronce
Musze powiedziec że nawet ten minutowy fragment sprawił że smiałam sie przez kilka minut. Johnny Depp jest po prostu jedyny
Może za druga lub trzecią część uda mu sie za ta role Oskara dostać, bo naprawde mu sie należy.
oto Jack Sparrow uciekający przed banda kanibalii
Inne fotki mozna zobaczyc na
tej stronie
Kapitan Sparrow w całej okazałosci
Jack i Will
No to tyle ode mnie - oczywiście wszelkie komentarze dotyczące filmu wskazane