[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - najssssstraszniejsze filmy, czyli wasze ulubione horrory

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 26 sty 2025, o 10:43

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2010, o 19:27 
Byt Transcendentny

Mnie Shutter śmieszył, co zresztą stało się powodem długiej dyskusji ze współlokatorem, który uważa go za najlepszy horror jaki widział :P Ten film jest kretyński do granic, a cała ta wietnamska [czy skąd to ten film się wywodzi] otoczka tylko dopełnia czary groteski :lol:

Paranormal Activity za to lubiłem, po Blair Witch Project mam słabość do filmów tak zrealizowanych. Trzeba tylko inaczej do niego podejść niż do typowych produkcji [nie wyobrażam sobie np. oglądania tego filmu w kinie].

Przy okazji - oglądaliście Czwarty Stopień? Reklamowane jako następca Paranormal Activity, co jest bzdurą bo filmy są zupełnie inaczej zrealizowane i zupełnie o czym innym. Mnie film nie zachwycił, aczkolwiek pomysł przeplatania materiału stworzonego przez reżysera z materiałami archiwalnymi wypadł całkiem nieźle. Ponoć historyjka jest zmyślona choć materiały archiwalne, jeśli faktycznie są archiwalne, robią miejscami mocne wrażenie. Jak to pada na końcu filmu "uwierzysz w to, co będziesz chciał". Ja tam nie czuję potrzeby zajmowania jakiegokolwiek stanowiska w tej sprawie, więc chyba film mnie niezbyt poruszył...

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2010, o 19:32 
Imaginaerum

Arcasto napisał(a):
Do tej pory Paranormal Activities to jeden z najśmieszniejszych filmów jakie widziałem

Przecież " Paranormal Activity" jest takie durne, że szok :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2010, o 21:38 
Century Child

Paranormal Activity to największe nieporozumienie, jakie ostatnio dane mi było oglądać. W kinie, na nocnym maratonie, niby powinien być klimat. Ale jak każdej nocy rzucali ochłapy w postaci lekko uchylających się drzwi, jakiegoś śmiesznego dyszenia i skrzypiącej podłogi, by rano powrócić do nieustannego wałkowania rozmowy ja się boję / ja cię obronię, to to już nawet śmieszne nie było. Mało nie zasnęłam. Końcowa scena może być, ale dali ją w trailerze do PA2, więc kto chce zobaczyć, ma możliwość, a od filmu z daleka.

Tytuł:
PostNapisane: 19 sie 2010, o 22:24 
Byt Transcendentny

Nie czaicie tego klimatu :P To MIAŁO wyglądać na kiepsko zrealizowany film, bo miało dawać wrażenie że nakręcili go zwykli ludzie, tak jak filmy wrzucane na youtube czy coś z tych rzeczy. Ocenianie go jak normalnego filmu [że sztampowy, że durne dialogi, że banały] mija się z celem :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2010, o 20:53 
Imaginaerum

Mam taką wielką prośbę. Polećcie mi naprawdę straszny horror. Mnie już nawet nie pomaga siedzenie w absolutnych egipskich ciemnościach w samotności. Nic mnie nie rusza. Jak wyskakuje trup/potwór/czy inny pseudo przerażacz to dostaję ataku śmiechu. Ostatnio kolega mi polecił Paranormal Activity oglądali w kilka osób, każdy przerażony, zadzwoniłam z opierniczem. To miało być straszne? Dobry horror to było Lśnienie. Tyle, że mnie nie przestraszyło, po prostu podobało mi się.
Jakieś sugestie?

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2010, o 21:16 
Endless Forms Most Beautiful

Horrory nie są po to, żeby straszyć, ale to tak na marginesie. Speca od tego gatunku na tym forum mamy i pewno zaraz poleci Ci coś naprawdę dobrego, z mojej strony trochę hiszpańskiego kina - REC i Sierociniec, ponoć nie tak straszne jak te azjatyckie dziwadła, ale przynajmniej bardzo dobre filmy :D .

(...)skonczmy ta farse i wrócmy do normalnych metalowych tematów.
Co lepsze pieszczocha czy karwasz?

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2010, o 21:17 
Imaginaerum

Przykro mi, na Ciebie już chyba nic nie podziała. Może spróbuj jakąś książkę.

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2010, o 21:23 
Once

Nie wiem ile z nich widziałaś, ale mała lista moich ulubionych dla ciebie :

Dark Water (japoński)
Eye ( Wielka Brytania, Singapur, Hongkong, Tajlandiai)
Egzorcysta
Rec (hiszpania)
Sierociniec
The Thing
Opowieść o dwóch siostrach (Korea Południowa)
Event Horizon
28 dni później
28 tygodni później
linia życia
Seria Koszmar z ulicy Wiązów
One Missed Call ( japonia)
Mad House
Dog Soldiers

Nie wszystkie straszne, ale gorąco polecam. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napisze.

The faces of the past keep calling me to come back home...
Rest calm and remember me......

Ostatnio edytowano 4 wrz 2010, o 21:32 przez Lestat, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2010, o 21:41 
Imaginaerum

Ooo dzięki :) Rec widziałam, zdecydowanie nie lubię tego typu filmów, co Rec czy Blair Witch Project.
Natomiast Sierociniec bardzo mi się podobał ale ja odebrałam to jako smutny film, nie jako horror :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2010, o 21:54 
Imaginaerum

Lestat napisał(a):
One Missed Call

O.! Leciał kiedyś w tv, naprawde fajny film. :D Znasz więcej takich japońskich, poschizofanych rzeczów, które prezentują w miare wysoki poziom.? :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2010, o 23:22 
Once

@Charism

Na razie do głowy przychodzi mi to :

The Ring
Ju-on: The Grudge
Kairo (Pulse)
Cure
Chaos
Inner senses
Tetsuo
The Eye
Dark Water

The faces of the past keep calling me to come back home...
Rest calm and remember me......

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2010, o 18:18 
Imaginaerum

Powoli zabieram się za filmy z listy Lestata. Ostatnio jeszcze obejrzałam Lęk,bo mnie kolega męczył. Generalnie powiem tak, zaczyna się ciekawie, całkiem trzyma w napięciu. Później jeb pierdut robi się szmira badziewna i kotek goni myszkę. Niby pojawia się ciekawa wstawka jak główni bohaterowie wchodzą do tej sali chirurgicznej ale niezbyt zostaje ona wyjaśniona. Chyba, że ja czegoś nie rozumiem?

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2010, o 19:05 
Over the hills and far away

Obejrzałam dziś Frontieres z poprzedniego roku. Przyznam, że ani przez sekundę się nie bałam. Nikomu nie polecam. Nie trzyma w napięciu, z góry wiadomo, że główna bohaterka się uratuje i takie tam.

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2010, o 19:08 
Imaginaerum

@Ocean Soul: w 90% wiadomo, że główni bohaterowie przeżyją pytanie tylko jakim sposobem tym razem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2010, o 19:19 
Over the hills and far away

No w sumie to tak, jednak tam wiele głównych bohaterów zmarło, jedynie Jasmine przezyła bo odgryzła kawałek szyi jednej z dwóch sióstr z rodziny pożywiających się ludźmi. :wink: Mimo wszystko horrorem to ja bym tego nie nazwała co najwyżej thriller. Zabijanie i krew to przecież nie wszystko.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  >>

Strefa czasowa: UTC + 1