[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Mam Talent, Got Talent

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 26 sty 2025, o 09:58

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2008, o 20:13 
Dark Passion Play

Przenoszę tu z tematu ''Wywiady!'' co by OT nie robić.
Elavi napisał(a):
A tak a propos, widzieliście to? klik Genialne!

Przyznaję, że nie oglądałem jeszcze ''Mam talent'' (tydzień temu wybrałem Fort Boyard [taki sobie, swoja drogą], a wczoraj nie miałem czasu), ale dzięki temu fragmentowi wiem, że co sobota będe rezerwował sobie telewizor w domu :wink: Naprawdę, Pani Ewa zrobiła na mnie niesamowite wrażenie i życzę jej aby jej zyczenie sie spełniło (dla tych co nie widzieli - ''Chcę żyć godnie. To znaczy nie być zależną od ZUS-u, renty. Chcę na życie zarabiać śpiewaniem'').

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 12:09 
Endless Forms Most Beautiful

nightmichael napisał(a):
Naprawdę, Pani Ewa zrobiła na mnie niesamowite wrażenie i życzę jej aby jej zyczenie sie spełniło (dla tych co nie widzieli - ''Chcę żyć godnie. To znaczy nie być zależną od ZUS-u, renty. Chcę na życie zarabiać śpiewaniem'').

Tak zaśpiewała całkiem spoko, ale już widzę, że jest wokół tego za duże halo, obawiam się, że może wygrać ten program, a przecież takie show pod publikę nie jest potrzebne by rozpocząć karierę śpiewaczki operowej.

(...)skonczmy ta farse i wrócmy do normalnych metalowych tematów.
Co lepsze pieszczocha czy karwasz?

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 12:31 
Byt Transcendentny

Mnie się wydaje, że wygra ta Klaudia Kulawik, cała Polska o niej huczy i jeśli tylko na którymkolwiek etapie będzie głosowanie smsowe to zwycięzca jest pewny -_- Imho powinni wykluczyć z tego programu wokal/zespoły taneczne, bo do tego jest już masa innych programów, gdzie mogą się wykazać. Niezbyt oryginalny to talent, a przez swoją pospolitość ujmujący publiczność. Nie sztuka wyjść i zaśpiewać, jeśli się umie śpiewać, a żeby umieć śpiewać nie trzeba być nikim niezwykłym [żeby śpiewać ZAJEBIŚCIE to faktycznie, trzeba, ale żaden uczestnik jak dotąd tak nie śpiewał...]. Połowa dziewczynek marzy o tym, by być piosenkarkami, wystarczy, że co dwudziesta z nich namówi rodziców na lekcje [albo rodzice sami wyjdą z inicjatywą] i już mamy "piosenkarek" na pęczki. A ilu ludzi zajmuje się akrobatyką? Grą na nosie? Beatboxowaniem? Niewielu. I to dla nich powinien być ten program.

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 12:52 
Once

Popieram całkowicie. Był jakiś tam U can dance, albo Idol, więc powinni dać szansę komu innemu.
A co sądzicie o nich:
http://pl.youtube.com/watch?v=RB-wUgnyG ... re=related
albo o niej:
http://pl.youtube.com/watch?v=5MsYWNuQW ... re=related - oprócz tego że jest ładna :D
http://pl.youtube.com/watch?v=bDDEk2AMJ ... re=related

Ostatnio edytowano 22 wrz 2008, o 12:54 przez k4jz3r, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 13:16 

Ja też zgadzam się z Beezqpem (a tej Klawik niecierpię prawie tak bardzo jak całego Niemena), nie powinien wygrać wokalista(-tka), ale na to niestety nie mamy co liczyć.
Filmiki K4jz3ra znam, ale warto dodać, że nikt z nich nie wygrał (chyba tylko jodłująca dziewczyna dostała się do finału) - a to są przecież prawdziwe talenty, bo ich się nie można nauczyć za 100zł miesięcznie w szkole muzycznej.

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 13:32 
Century Child

Beezqp myślisz, że każda dziewczynka w wieku 11 lat ma taki głos? W szkole muzycznej nie nauczą cię głosu i to jest jej talent.

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 13:41 
Byt Transcendentny

Jej głos wcale jakiś specjalny nie był, po prostu pasja i nastawienie spowodowały, że potrafiła go otworzyć i wybrzmieć nim w ten sposób. Oczywiście, masa ćwiczeń również wchodzi w grę, ale to już, że tak powiem, "czynnik zewnętrzny" [przynajmniej w tym wieku].

Ale to tak tylko nawiasem mówiąc, bo nie odmawiam oczywiście nikomu talentu ani nie kwestionuję decyzji jury. Głupio by było, jakby się z tego programu zrobił Idol 2 i tyle. A na to się zanosi, bo póki co najgłośniej jest właśnie o "wokalistkach" z tego programu. Ludzie to kupią, bo się jarają "muzyką" - nie mają pojęcia, że tego nauczyć się jest w stanie każdy za wspomniane przez polityka 100 zł miesięcznie. A ilu ludzi trenuje swój talent na własną rękę, bo po prostu nie ma innej możliwości? To jest dopiero sztuka i szkoda, że twórcy programu tego nie wzięli pod uwagę [albo wzięli, "ale by się nie sprzedało"].

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 14:28 
Wishmaster

polityk2 napisał(a):
Ja też zgadzam się z Beezqpem (a tej Klawik niecierpię prawie tak bardzo jak całego Niemena), nie powinien wygrać wokalista(-tka), ale na to niestety nie mamy co liczyć.

Trochę zaofftopuję, ale dlaczego od razu nie cierpieć jedenastoletniej dziewczynki, jeśli ona "tylko" śpiewa w programie telewizyjnym?

Generalnie zgadzam się z poprzednikami, że powinien to być program bez wokalistów i tancerzy - chyba, że robią z głosem (czy też ciałem) coś niezwykłego, niespotykanego, oryginalnego. W programie jest całkiem niezłe jury - po Chylińskiej od razu widać, czy jej się coś podoba czy nie, i pokazuje to całą sobą, w sposób naturalny, Foremniakowa jak zwykle kulturalnie i zgrabnie skleci kilka zdań, a Wojewódzki, mimo tego, że chwilami jest bezczelny i przekracza wszelkie granice, to ma dość ciekawe, inne spojrzenie na niektóre aspekty sztuki i nie kieruje się wyłącznie emocjami.

A co do tej Klaudii Kulawik. Nie znam się, ale myślę, że ma dobry, mocny głos, tyle że niewyćwiczony. Ogólnie jednak wkurza mnie, kiedy ktoś śpiewa "Dziwny jest ten świat", a publiczność cieszy się i śmieje, bo są chyba jednak mimo wszystko piosenki, które wymagają od słuchacza powagi.

Mimo wielu wad, program warty obejrzenia, jako jeden z nielicznych z tej całej komercyjnej papki (" Stanie(c) z gwiazdami", "Gwiazdy tańczą na wozie" czy inne "JakOniWyją").

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 15:00 

Cytuj:
Trochę zaofftopuję, ale dlaczego od razu nie cierpieć jedenastoletniej dziewczynki, jeśli ona "tylko" śpiewa w programie telewizyjnym?

Masz rację, troche źle to ująłem. Nie mam nic do tej dziewczynki - przecież jej nie znam, pisząc "Klawik" miałem na myśli jej udział w programie (czyli jej występ) + otoczkę fanów, która zaczyna się już tworzyć wokół tego co zrobiła.
A jeśli chodzi o Niemena to też przesadziłem, niecierpię tylko jego głosu i utworów ;).

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 22 wrz 2008, o 15:11 
Wishmaster

Tak też myślałem, ale wolałem się upewnić ;)

I'll be right there
I'll never leave
And all I ask of you is
Believe

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2008, o 11:17 
Byt Transcendentny

Wydzieliłem posty z tematu ogólnego o programach telewizyjnych, bo Mam Talent [zwłaszcza edycje zagraniczne] to kopalnia świetnych video, którymi szkoda zaśmiecać tamten temat. Wczoraj przy okazji oglądania waszych filmików podłubałem trochę na youtube, i proszę - kilka video:

http://pl.youtube.com/watch?v=TdlybkB1h ... re=related - Człowiek-Mikrofalówka
http://pl.youtube.com/watch?v=j0NoIygyn ... re=related - Worlds Most Dangerous Comic
http://pl.youtube.com/watch?v=hnVDHzUAj ... re=related - Brzuchośpiewca?
http://pl.youtube.com/watch?v=kTSFhIv9bYg&NR=1 - j/w ;)

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2008, o 15:41 
Over the hills and far away

Ja również zgadzam się ze stanowiskiem, że powinien być to program dla ludzi z innymi talentami niż wokalny. Co do takiego, mieliśmy już Idola, Fabrykę Gwiazd i całą masę konkursów, natomiast dla tak rzadkich i nieczęsto spotykanych talentów jest to pierwsza okazja, by się zaprezentować.

Co do Klaudii - jasne, ma dobry słuch. Ale po pierwsze, połowa jej potężnej barwy to po prostu bardzo otwarta technika śpiewania i wszystkie rezonatory maksymalnie w górze, a po drugie dziewczyna fałszowała zupełnie dolne dźwięki, dokąd jej skala już nie sięgała. Niestety, tego zachwycona publika i strojąca cierpiętnicze miny Foremniak [lubię ją, ale te miny są po prostu śmieszne :lol: ] nie zauważyli. Osobiście podoba mi się to, jaką barwę ma K.K., ale żeby twierdzić, że jest zjawiskiem nadzwyczajnym, trochę jej brakuje. Czy ten program nie jest przypadkiem kopią amerykańskich zachwytów [it łos eeemeeejziiing! i podniecanie się kimś przez 5 minut, kręcenie głowami, robienie zachwyconych min itd]. i nie idzie na wywołanie tego kłopotliwego przemożnego wzruszenia, jakim karmią się wszystkie szoły w tamtym kraju?
Dziewczyna od opery jest na to najlepszym przykładem. Bardzo należą się jej te zachwyty, za taką postawę w życiu powinna dostać medal. Jest świetna. Ale, kurczę... zaśpiewała po prostu dobrze.

Cytuj:
Tak zaśpiewała całkiem spoko, ale już widzę, że jest wokół tego za duże halo, obawiam się, że może wygrać ten program, a przecież takie show pod publikę nie jest potrzebne by rozpocząć karierę śpiewaczki operowej.

Dokładnie!

Nagrodą w tym konkursie nie po to nie jest nagranie płyty, żeby wygrał go ktoś z talentem wokalnym, ale pieniądze, by wygrany mógł zrobić z nimi, co zechce.

Ostatnio edytowano 23 wrz 2008, o 15:42 przez Aney, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2008, o 17:13 

Nie wiecie ktoś ile jest rund tego programu? Bo jak patrzę na tego brzuchomówcę przysłanego przez Beezqpa to znajduje łącznie 6 filmów z AGT z jego udziałem. Do kiedy potrwa ta Polska edycja? Czerwca? :?

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 23 wrz 2008, o 21:01 
Imaginaerum

TVN usuwa wrzucone filomiki z polskiej edycji... :\ sa tylko jakies 45 sekundowe urywki... a co do tej dziewczynki to w ogole mi sie ine podobalo... Żonglerka kontaktowa to jest dopiero genialne.! ^^

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2008, o 21:14 

Oglądacie dzisiejszy półfinał? Mnie spodobało się ciut mniej, niż castingi - nie było tak zaskakujące, tak zabawne, tak odkrywcze i dobrze nakręcone. Ale to jest prawie, że na żywo, więc nie trudno się dziwić. Oczywiście największy plus odcinka - Ghost Love Score! :D Amaranth też już był, ale wiadomo - to nie ta liga, do tego jeszcze "Requiem for Dream", "Tia Delma" i coś jeszcze z soundtracku Piratów, pare chwytliwych popowych i rockowych kawałków.
Moje oczekiwania spełniła Klaudia Kulawik - było równie słabo, co ierwszym razem :lol: . 4-te, Karol Jak-Mu-Tam, Fly Club też całkiem nieźle się zaprezentowali. Słabo natomiast poszło temu całemu Abbatio - to są jak najbardziej moje klimaty: pirotechnika, metal, chóry, żeński wokal; a jedak w ogóle mi się nie spodobało.
Przyznam się jeszcze do niewybaczalnego czynu - po raz pierwszy w życiu posłałem nawet SMS-a, brat mnie naklonił, ale to ja podjąłem decyzje na kogo oddać moje 4zł - poszło na Ssnake'a.

kimka

Strefa czasowa: UTC + 1