[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Jego/jej mina z nóg mnie scina - czyli nasi ulubieni aktorzy

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 9 gru 2024, o 22:59

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, o 22:06 
Century Child

Arcasto, już Cię zaczynam lubić. Oj tak, zdecydowanie tak, uwielbiam ten film. [S tego całego trucia Tacie o nim, nawet kupił go na DVD, także jak tylko mam ochote oglądam go na efektownym sprzęcie, co dodaje temu filmowi jeszcze lepszy klimat.] Uwielbiam ten film. Po pierwsze za genialnie wykonaną scenografię [w każdej jednej scenie, jest mocno dopracowana], za widoki, za świetny dobór aktorów [oprócz gwiazdy, która wydaje się być najpaskudniejszą aktorka w tym filmie] i oczywiście za fabułę. Film zawiera masę nowych elementów, którym nigdzie, w żadnym filmie, wcześniej nie widziałam.

Wiesz, że statek kapitana Szejk-Zbira był zbudowany w skali 1:1 jak i cała sala lustrzana, z ostatnich scen. W której ginie Lamia? Oraz, że Septimus właśnie w tej sali, podczas, gdy walczy jako voo-doo z Tristanem, gra to sam, nie widząc co robi? Poprostu kocham dopracowania w tym filmie. Uważam go za wiele lepszy niż LOTR i HP.

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, o 22:38 
Byt Transcendentny

Arcasto napisał(a):
bardziej od Michelle Pfeiffer podobała mi się gra jegomościa de Niro, który przeszedł tu samego siebie (po roli kapitana w "Stardust" stwierdzam, że nie ma takiej roli, której de Niro by nie potrafił zagrać :) ).

Tutaj zgadzam się w 100%. Pan de Niro zagrał naprawdę świetnie, wogole reakcja towarzyszy, na te jego dziwactwa mnie rozbroiła. Film jak już kiedys pisałem widziałem, zaraz po premierze i zrobił na mnie duże, pozytywne wrażenie. Sam pomysł na fabułę mnie już przekupił, a te wszystkie dodatki, wprowadzające baśniowość tylko umacniały pozyjcę w filmu w mych oczach. Na dobrą sprawę było wszystko co trzeba i do popłakania i do śmiania się.

Nawiązując do tematu, nie mam jakiegoś naprawde ulubionego aktora choć podoba mi się gra Hopkinsa oraz Pacino. Z kobietami jest dużo łatwiej. Nicole, ach Kidman. W sumie to nie wiem, czy bardziej mi się podoba jako aktorka, czy jako kobieta, ale chyba tak najbardziej to jedno i drugie!! ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, o 22:44 
Imaginaerum

Elavi napisał(a):
Po pierwsze za genialnie wykonaną scenografię [w każdej jednej scenie, jest mocno dopracowana], za widoki, za świetny dobór aktorów [oprócz gwiazdy, która wydaje się być najpaskudniejszą aktorka w tym filmie] i oczywiście za fabułę.

No to lecimy po kolei :P .
Scenografia- jak sama piszesz wszystko wykonywano z wielką dbałością o jak najdrobniejsze szczegóły. O statku i "szklanej" sali szczerze przyznam, że nie wiedziałem.
Widoki- trudno o to, żeby były inne niż piękne skoro film nagrywano w Anglii, Szkocji i Islandii, a miasteczko Elm Hill w Norwegii, w którym dobudowano trochę budowli posłużyło za Stormhold.
Aktorzy- jak dla mnie największy plus tego filmu, ale jednak muszę się nie zgodzić, że Gwiazda była zagrana przez najbrzydszą aktorkę, bo na planie byłbym w stanie znaleźć kilka paskudniejszych dam :P ; o kim mowa, chyba nietrudno się domyślić :) .
Fabuła- ogólnie trochę tutaj uproszczeń poczyniono w stosunku do orginału, spłycono końcówkę, ale i tak nie jest źle; jestem dziwny, ale żałuje, że film skończył się happy endem (Harry'ego też chciałem, żeby zabili... hmm, powinienem się leczyć??? :) ).
Elavi napisał(a):
Uważam go za wiele lepszy niż LOTR i HP.

Imo nawet filmy Uwe Bolla są lepsze od ekranizacji "Harry'ego Pottera", więc pobicie tego filmu akurat specjalnym sukcesem nie jest :) .

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, o 23:11 
Endless Forms Most Beautiful

Dlaczego ja wcześniej nie natrafiłem na ten temat.
Widzę, że chodzi o ulubionych aktorów, mam nadzieję, że też o aktorki. Ale zacznę od panów, nie będe wypisywał tysiąca mistrzów kina starszego pokolenia (Anthony Hopkins, Marlon Brando, Jack Nicholson etc.), skupie się zato na "młodych" gwiazdach.

Leonardo di Caprio
Johny Depp
Russel Crowe

Oczywiście mógłbym pisać dużo, dużo więcej, ale po co? Tych trzech Panów jest obdarzonych ogromnym talentem i każdy z nich zadziwia mnie swoją kolejną rolą. Jak łatwo zauważyć, a wręcz - co się rzucać w oczy powinno, każdy z nich jest związany z pewnym reżyserem, kolejno Martin Scorsese, Tim Burton, Ridley Scott i to po raz kolejny udowadnia moją tezę, że jeżeli panują dobre relacja aktor-reżyser, to film automatycznie staje się lepszy, mimo iż pan Crowe swoją najlepszą rolę miał u Rona Howarda ("Piękny umysł"), to i tak wszyscy pamiętamy go z "Gladiatora", a niektórzy może nawet z "Dobrego roku".

Mam nadzieję, że będziemy mogli tu fajnie podyskutować, lubię oceniać grę aktorów.
Tylko, żeby nikt nie wyskoczył z Cage'm! :evil:

(...)skonczmy ta farse i wrócmy do normalnych metalowych tematów.
Co lepsze pieszczocha czy karwasz?

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2008, o 00:04 
Imaginaerum

Co do Star Dust to mogę dołączyć tylko jedno: podobał Ci się baśniowy klimat filmu? Przeczytaj książkę! Tam jest jeszcze więcej klimatu, a czyta się ją jednym tchem. ;) Żeby nie było niejasności: Neil Gaiman "Star Dust". I jeszcze jedno- biorąc się za książkę obwiniaj film o różnice. Ja np. uważam film za tak fajny, że wybaczyłam mu nieścisłości książkowe. ;)

Co do ulubionych aktorów... Johnny Depp. Zawsze, wszędzie, nawet na jeżu. Uwielbiam go, każdą postać, jaką zagrał. Uważam go za wybitnego współczesnego aktora. O.
Zaś co do Rusella Crowe. Nie znam go za bardzo, jedynie "Gladiatora" oraz "Dobry rok" z nim widziałam. I muszę przyznać, że oba filmy mają swój klimat właśnie dzięki głownemu bohaterowi, mimo że jakże skrajne.

And I will always be by your side

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2008, o 14:38 
Once

Moi ulubieni aktorzy, któtko:

1. Christian Bale, za rolę w Equilibrium, genialnym filmie, za rolę w nowym Batmanie, ponadto American Psycho wymiata i inne filmy z nim również
2. Anthony Hopkins - wspaniałe role w filmach z Hanniballem Lecter'em
3. Keanu Reeves - Constantine, Matrix, Speed i masa innych :)

ponadto lubię Johnny'ego Depp,a, za role w Piratach z Karaibów , a także, co pozostaje mi w pamięci, za rolę w Edwardzie Nożycorękim i Nim zapadnie noc ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2008, o 14:33 
Angels Fall First

Keanu Reeves- za rolę w "Matrixie"
M.Włodarczyk, M.Zakościelny i M.Schejbal- za rolę w "Kryminalnych"
Tomasz Kot- za rolę w "Skazanym na bluesa"
iiiii...nie wiem kto jeszcze...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2008, o 10:46 
Century Child

Gothic girl napisał(a):
M.Włodarczyk, M.Zakościelny i M.Schejbal- za rolę w "Kryminalnych"

Ooooj, a co oni takiego fajnego robią w tych "Kryminalnych", że są warci zauważenia? Tzn. oprócz prężenia mięśni i mega-seksownego-biegania? :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2008, o 21:08 
Once

Liv Tyler!!!!! Uwielbiam tę jej dziewczęcą urodę... Świetnie wyglądała w roli Arweny we Władcy Pierścieni (a jak pięknie mówiła po elficku... nic tylko się rozpłynąć przed ekranem ;P) oraz Grace w Armageddonie.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2008, o 21:31 
Endless Forms Most Beautiful

A mnie się najbardziej podobała w "Ukrytych pragnieniach" ten film jest o wiele bardziej artystyczny od twórczości Jacksona czy Baya, co widać w całym scenariuszu, Liv była tam cudowna!

(...)skonczmy ta farse i wrócmy do normalnych metalowych tematów.
Co lepsze pieszczocha czy karwasz?

kimka

Tytuł:
PostNapisane: 12 paź 2011, o 10:06 
Imaginaerum

Odkopię. : )

W końcu ustatkował mi się czytelnie podział aktorek na grupy. : P (o aktorach jeszcze nie mogę tego powiedzieć).

Wiec tak.
Grupa 4. Aktorki, które mnie od filmu odrzucaja. Widze je w obsadzie i już film traci dużo z mojego zainteresowania. Moga mnie odrzucać urodą, gra, mimiką, wszystkim, albo czymkolwiek innym, ale fakt jest jeden - odpychają.
Grupa 3. Cała reszta aktorek 'neutralnych', jedne lubie mniej, drugie bardziej, ale ogólnie jest ok.
Grupa 2. Aktorki, który ulepszają mi odbior widowiska. Które lubię i podwyzszaja mi hype'a na dany film.
Grupa 1. Aktorki, dzięki którym jestem w stanie obejrzeć film, nie widząc w nim zupełnie nic innego. Włączam film, tylko dlatego, że one tam grają.

I podział:

4 - Scarlett Johansson, Kirsten Dunst (ech, Marvel...)
3 - .
2 - Natalie Portman, Jennifer Love-Hewitt, Nicole Kidman, Geena Davis, Rachel Weisz.
1 - Keira Knightley, Winona Rider i nowy nabytek - Audrey Taotou.

:P

Z aktorów mogę wymienić tylko trzech należących do grupy 2. Są to Hugh Jackman, Johnny Depp i Krystian Bale. :P

Strefa czasowa: UTC + 1