[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Seriale

Zaloguj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 19 kwi 2025, o 19:48

Autor Wiadomość
 Tytuł: Seriale
PostNapisane: 26 lut 2008, o 23:28 
Imaginaerum

Nie zauważyłem nigdzie tematu o serialach więc sobie takowy zacznę. Osobiście dużo bardziej lubię oglądac seriale niż filmy, ale to pewnie tylko takie zboczenie studenta, który ma za szybki dostęp do internetu. :)
Tak więc jak dla mnie serialem wszech czasów są "Przyjaciele". Wszystkie odcinki (a przypomnę, że jest ich grubo ponad 200) obejrzałem już wiele razy i dalej mi się ten serial nie nudzi. W przypadku tego serialu ważne jest oglądanie go w angielskiej wersji- przy polskim lektorze traci on 50% swojej wartości. Absolutny numer 1. :)
Na drugim zaszczytnym miejscu chyba razem będą "Zagubieni" oraz "4400". Oba chyba każdy zna, a przynajmniej na pewno o nich słyszał. Jak na razie (po 4 odcinkach) nowy sezon "Lostów" zapowiada się nawet ciekawie, a co do "4400" to naprawdę wielka szkoda, że serial został anulowany.
Klasyfikacje zamyka "That '70s show" ("Różowe lata 70-te"). Kolejny świetny serial komediowy, tylko tym razem skierowany bardziej do młodzieży. Postac Feza absolutnie tu rządzi.
W poczekalni: "Prison Break" (autorzy mogli wziąśc przykład z tych władających "4400" i zdjąc serial z anteny póki był on u szczytu popularności, bo niestety trzeci sezon jak na razie jest grubo poniżej oczekiwań), "Heroes" (w sumie to bardzo podobne do "4400", ale brakuje tu tego "czegoś"), "Joey" (nieoficjalna kontynuacja "Przyjaciół"- warto obejrzec).
Obecnie jestem w trakcie oglądania "My name is Earl" oraz poluje (jak na razie bez skutku) na "Married... with children" (czyli znany wszyskim "Świat według Bundych").

Tytuł:
PostNapisane: 26 lut 2008, o 23:41 
Angels Fall First

Nie jestem jakims wielkim fanem seriali, ale z autorem tematu musze sie zgodzic z ze Przyjaciele wioda tutaj prym. Wszystkie 10 sezonow obejrzalem chyba w przeciagu 3 tygodni, no moze 4 ;) i tak to byly czasy studenckie :D

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2008, o 01:03 
Endless Forms Most Beautiful

Ja ogólnie nie oglądam seriali - trudno trafić na coś ciekawego w TV, a ściąganie całych sezonów jest żmudne i długie. Udało mi się na szczęście zobaczyć całość Przyjaciół, Pasadeny, Asów z klasy, Pomocy domowej i paru inych ciekawych pozycji. Bardzo lubię (i polecam) też seriale anime, na razie jestem po NGE i Ergo Proxy, teraz przymierzam się do Full Metal Alchemy.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2008, o 08:22 
Dark Passion Play

Jedyny serial który mi sie prawdziwie spodobał to Gotowe na Wszystko. Próbowałem sie teżdo 4400, Skazanego na śmierć, Zagubionych przekonać ale to jednak nie to. Desperate House Wives rządzą :)

[ Dodano: Sro Lut 27, 2008 8:24 am ]
Bym zapomniał, jeszcze uwielbiam serial Drawn Together, który jest dość specyficzny. Ogląda to ktoś może?

Mówiłem im dlaczego nie podpalić meczetu, narodowe kościoły tych islamskich i hinduskich idiotów, czemu nie zamiast podpalać i niszczyć stare norweskie rękodzieło. Mogli zamiast tego wybrać meczety, z ludźmi w środku!.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2008, o 09:11 
Oceanborn

super topic, cos dla mnie jako serialowej maniaczki :lol:

zaczeło sie od The OC ktore uwielbiałam .. potem Prison Break (3 serii wciaz nie widzialam ..) ktory byl calkiem fajny (a nawet bardzo fajny), a teraz jest era Lost i Dr.House ... jednak serialem ktory zrobil na mnie najwieksze wrazenie było Heroes, 1 seria niesamowita .. chyba troche niedoceniany serial, w sumie na pewno nie ma takiego szału zwiazanego z nim jak z Lost, ale niewazne, uwielbiam Herosów, te powiązania miedzy postaciamim, realcje, jedyne co mnie troche rozczarowało to zakonczenie 1 serii - spodziewałam sie wielkiego boom! a to bylo takie sobie ;) kompletuje obecnie 2 serie i zobaczymy jak to bedzie :)
poza tym .. seriale ktore jak są w tv to są, a jak nie ma to nie ma .. świetne Friends, Sex and the city, Desperate housewives, Two and a Half Men, troche ER ... ale jak sie nie ma tv to trzeba sie zadowolic tym co jest na kompie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 lut 2008, o 15:25 
Dark Passion Play

Za serialami nie przepadam, ale 2 mnie urzekły: Lost - to chyba nic oryginalnego i... Mistrzowie Horroru. Kapitalnie wymyślony i jeszcze lepiej zrobiony :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2008, o 00:09 
Oceanborn

Nie lubię zbytnio seriali, wciągają, a zwykle nie ma w nich nic ciekawego. Mam jednak postanowienie obejrzeć kiedyś wreszcie Miasteczko Twin Peaks, ale zawsze zauważam, że leci przy jakimś 5 odcinku (pomijając już, że nasza TVP puszcza to w okolicach pierwszej w nocy...).

Cóż, ale anime oglądam. Niektórzy nawet twierdzą, że stałem się fanatykiem japońskiej animacji, ja zaś ze swojej strony uważam, że to tylko chwilowa fascynacja. ;) Zdążyłem zachwycić się kilkoma seriami, moje ulubione, przynajmniej na ten moment - NGE, Wolf's Rain, Higurashi no Naku Koro ni, Air, Cowboy Bebop i Ghost In The Shell. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2008, o 12:57 
Century Child

Herod napisał(a):
Jedyny serial który mi sie prawdziwie spodobał to Gotowe na Wszystko. Próbowałem sie teżdo 4400, Skazanego na śmierć, Zagubionych przekonać ale to jednak nie to. Desperate House Wives rządzą :)

Bym zapomniał, jeszcze uwielbiam serial Drawn Together, który jest dość specyficzny. Ogląda to ktoś może?

Gotowych na Wszystko widziałam tylko kilka odcinków. Podobało mi się :P O 4400 nie słyszałam, Skazanego nawet nie próbowałam oglądać, a Zagubieni mi nie podeszli. Drawn Together... natrafiłam na tylko jeden odcinek w TV, ale strasznie mi się podobał :mrgreen: "Ośmiorcipka" xD

Tytuł:
PostNapisane: 1 mar 2008, o 13:56 
Imaginaerum

Gotowe na wszystko to i ja oglądam. Na różne inne badziewa to jakoś mi czasu nie starcza. w sume to wolę filmy niż seriale. Ach Ranczo sie ogladało jeszcze.

Tytuł:
PostNapisane: 2 mar 2008, o 14:04 
Endless Forms Most Beautiful

Herod napisał(a):

Drawn Together rządzi! Choć to dobre określenie - "specyficzny". :)

Would I have them both to keep

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2008, o 21:12 
Imaginaerum

Właśnie skończyłem oglądac pierwszy sezon "Desperate Housewives" i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Spodziewałem się czegoś pokroju naszego rodzimego "M jak miłośc" w amerykańskim wydaniu, a tymczasem serial jest całkiem niezły (ciekawa narracja opowieści :) ) i posiada sporą dawkę humoru dosyc wysokich lotów, a to akurat rzecz, którą sobie w serialach cenię.

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2008, o 21:15 
Dark Passion Play

Desperate Housewives rządzi ! :) Do tego ostatnio wkręciłem się w serial na Polsacie - Kości. Nie to co DH, ale miło się ogląda.

Mówiłem im dlaczego nie podpalić meczetu, narodowe kościoły tych islamskich i hinduskich idiotów, czemu nie zamiast podpalać i niszczyć stare norweskie rękodzieło. Mogli zamiast tego wybrać meczety, z ludźmi w środku!.

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2008, o 22:12 
Century Child

Żadnego z seriali nie oglądam nałogowo odcinek po odcinku. Lubię gotowe na wszystko, friendsów, świat według bundych (Kelly! :D) i staram się zmusić w końcu i zacząć oglądać lost. A, no i niania jest bardzo sympatyczna.

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2008, o 22:51 
Imaginaerum

"Świat według Bundych" na sieci u nas jest niestety tylko w wersji z polskim lektorem, który jak dla mnie całkowicie uniemożliwia oglądanie, że o spartoleniu całego klimatu nawet nie wspomnę :) .

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2008, o 15:09 
Once

Na dzien dzisiejszy tylko CSI:Miami i NY,Las Vegas nie ogladam bo mnie nie wciaglo :wink:
Do tego doszly ostatnio Kosci,ktore Polast emituje w niedziele zaraz po dwoch odcinkach CSI,wiec ogladam,choc nie zawsze cale,bo w poniedzialek musze wczesnie wstac.
Lostow obejrzalem dwa sezony,Prison Break'a rowniez.

Strefa czasowa: UTC + 1