[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Fenomen Nightwish

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2 gru 2024, o 17:16

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2012, o 13:47 
Over the hills and far away

Podsumowując Imaginaerium mogę tylko jedno napisac, że ostatecznie i definitywnie przekonało mnie do wokalu Anette - nie to, że jej nie lubiłem, ale na IM po prostu wymiotła... dokończywszy myśl a propo Fenomenu - w IM czuc, że to NW, a wokal Anette po prostu jeszcze lepiej pasuje do klimatu obecnego NW niż wokal Tarji, która była niezastąpionym elementem może do Wishmastera...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2012, o 13:53 
Byt Transcendentny

MrDoe napisał(a):
a propo Fenomenu - w IM czuc, że to NW, a wokal Anette po prostu jeszcze lepiej pasuje do klimatu obecnego NW niż wokal Tarji, która była niezastąpionym elementem może do Wishmastera...

Wyjątkowo trafne jak dla mnie spostrzeżenie. Całkowicie się z nim zgadzam. :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2012, o 21:56 
Once

Skoro już ruszyło głosowanie na AFF, to w związku z tym myślałem też, co wyrzucałbym po kolei z następnych albumów. Problem mam już z AFF, które w całości bardzo lubię i nie licząc bonusów, które średnio mi się podobają, po prostu nie wiem na co głosować. I podobnie z następnymi albumami - na każdym jest jeden mój "pewniak" do wylotu [prócz CC], ale z resztą będzie naprawdę ciężko. To utwierdziło mnie w przekonaniu, że Nightwish, mimo wielu lat słuchania jest ciągle zespołem, który uwielbiam. :) I chyba nigdy nie stanie się tak, że spadnie z pierwszego miejsca w moim osobistym rankingu - i to nie z przyzwyczajenia, po prostu jest to zespół wyjątkowy. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2012, o 13:42 
Dark Passion Play

Są tacy co piszą wiersze, a w nich oddają hołd swojej muzie/miłości:)
A ja sobie skrobnę pościk, bo jestem ciut zaskoczona swoimi odczuciami? :roll:
Słucham Najtłiszka i słucham, a te jego obecne muzyczne dokonania (niezależne od Anetki:)) kładą mnie "na kolana". Jeszcze mocniej i ponownie zakochuję się w tych "szamanach" i nie wiem jak to się stało, że odkryłam ich dopiero 4 lata temu- to chyba jedna z moich życiowych porażek :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2012, o 12:50 
Dark Passion Play

Coraz częściej łąpie się na tym , że chętniej słucham koncertowych wersji Najtłiszowych wypocin jak studyjnych ich nagrań. I nie przeszkadzają mi fałsze i pomyłki- czy Wy też tak macie?

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2012, o 18:58 
Oceanborn

Od czasu do czasu tak mam. Po prostu odnoszę wrażenie, że to jest takie prawdziwe, bardziej z serca, bo przecież w studio wszystko można poprawić i wygładzić żeby było ładniej. Na żywo głos jest taki można powiedzieć 'obnażony'. No chyba, że ktoś leci z playbacku ale mowa tu o Nightwish.

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2012, o 19:07 
Wishmaster

Oglądając Nightwish live czuję moc! :) Omsknięcia absolutnie mi nie przeszkadzają. ;) No, chyba, że Emppu trochę za dużo wypije przed solówkami :|

Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2012, o 20:21 
Imaginaerum

Ja lubię wersje live bo często czy celowo czy przypadkiem są zmiany w tym jak czy Tarja czy Anette śpiewają, a wiele z nich bardziej mi się podoba niż wykonanie z płyty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Strefa czasowa: UTC + 1