[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Wygląd sceniczny Nightwish

Zaloguj | Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 2 gru 2024, o 17:17

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 wrz 2005, o 17:54 
Highest Hopes

No więc wkońcu topic, żeby już nie off topować :P

Może się ktoś przyłączy do dyskusji, bo sama do siebie pisac nie bedę :P

Tuomas i reszta zbyt bogatej garderoby nie mają :P zresztą co mnie męska garderoba interesuje :P Tarji to sie chyba szafa nie domyka :P

No więc, jak widac Tarja stawia w ostatnim czasie na elegancje ... co czasem jej nie wychodzi, ale częściej wygląda odjazdowo :P Pomijając obuwie, które tylko na MŚ w Helsinkach było ludzkie :P
Odstąpiła już od tych kiczowatych kostiumów, które miała np na CC Tour, takie z czegoś sztucznego chyba, kolory się w tym odbijały, Floor z After forever też takie coś podobne mieli na jednej z sesji :P
Wogóle skąd ona bierze te ciuszki wszyske, bo w sklepach się większości nie dostanie ... pewnie ma swojego osobistego krawca, styliste, czy kogoś w tym rodzaju ... ładnie prezentuje się w tym czym była w Chorzowie (czerwone to takie) ... fajnie faluje ... wogóle no fajne ...

Ciekawy jest fakt, że zawsze mikrofon jest pod kolor stroju ... to chyba wyg.ada tak, że przychodzi z kawałkiem materiału i mówi: Poprosze taki kolor farby, a potem myka z tym gdzie trzeba i mikrofon gotowy ... napewno jakoś tak mniej więcej musi być, bo oglądając chociazby Lowland, to rura od mikrofony zlewa się z jej kostiumem :roll:

potem coś jeszcze dopiszę :P[/code]

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, o 18:05 
Once

Hehehehe, fakt, faktem, że u panów z tą garderobą różnie bywa. Taki Marco na ten przykład z zasady niezbyt wysila się na coś oryginalnego, najczęściej popitala po scenie w spodenkach za kolanko i w skarpetkach w trupie czaszki. :wink: U Jukki rzuca mi się w oczy jedynie bandana na włoskach, a u Emppu, buciory na grubej koturnie i czarne spodnie. Więcej szczegółów nie pamiętam. :wink: Jeśli chodzi zaś o Tomka, to tutaj sprawa ma się nieco inaczej. Zapadają w pamięć te jego spodenki opierające się na bioderkach, ozdobione jakimś łańcuchem, tudzież ażurkowe koszulki, czy inne całkiem przyjemnie dla oka, odsłaniające bowiem ciut więcej tego, jakże zgrabnego ciałka. Szczególnie zapadła mi w pamięć taka biała, klasyczna, dopasowana koszula. Nie już więcej nie piszę, niech inne fanatyczki Tomka coś napiszą :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, o 20:04 
Wishmaster

A ja będę oryginalna i napiszę o... Tarji ;) hehe, jej stroje bardzo mi się pdoobają (nie wszystkie, ale w większości). 2 moje ulubione to ten ze Sleeping Sun 2005 (rety ja chcę taką sukienkę do slubu kiedyś :D ) a drugi z Mystic'a ten czerwonawy :) No po prostu bajka :)
Co do butów...fakt, są TAKIE SOBIE ;) Helsinki to jednak była prawdziwa klasa jeśli chodzi o obuwie ;]
No a te świecące kostiumy z dawnych czasów... Sorka, ale wyglądała jak kosmitka ;) Dokładnie do rakiety wsiąść i dalej hej ho na Marsa :P Nooo ale diametralna zmiana wyszła na super plus :)
Co do mężczyzn... Hym hym powiem szczerze że niespecjalnie się przypatrywałam ich odzieży ;) Będę musiała to w najbliższym czasie uczynić ;] Bezzwłocznie hehe

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, o 20:11 
Byt Transcendentny

Ja pamiętam Tarję na From Wishes to Eternity, i kiedy w tym swoim czerwonym kubraczku zaczęła śpiewać Kinslayer'a, to omal z krzesła nie spadłem :shock: [szczęka już tyle szczęścia nie miała]. W sumie, to koncertów mało widziałem, i raczej specjalistą od wyglądu scenicznego nie jestem ;) powiem tylko, że na MŚ Tarja wyglądała... no, nie podobała mi się :P

A na SS'05 faktycznie, sukienka wymiata. Ale chyba już pisałem, że Tarja wygląda tam jak dobra nimfa, szukająca swojego ukochanego, który walczył w tej bitwie, z nadzieją, że jeszcze go odnajdzie żywego, a jeśli nie, to ona sama gotowa poświęcić własne życie, byleby przywrócić lubego do życia.

Tak, wiem, offtopuję :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 8 wrz 2005, o 21:39 
Once

Tarja na SS 2005 miała przepiękną suknie... Straaasznie mi się podobała. Ale ten naszyjnik jak na mój gust mógłby być "lżejszy".
A jeśli chodzi o MŚ to wszyscy wyglądali po prostuhm... oszałamiająco :D Tylko Marco miał taki sam komplecik, Jukka bodajże też się nie wyróżniał. O Tarji, to wiadomo, ze wyglądała niczym bogini ;) Tuomas w tej marynarce... Mmm mam ciary :twisted: Ale chyba jednak największym zaskoczeniem był Emppu. Na koncertach zazwyczaj po prostu czarne spodnie i t-shirt, a na MŚ :o Marynarka i do tego jeszcze rózniaste naszyjniki, wisiorki itd :twisted: No myślałam, ze tego nie przezyję i z krzesła spadnę. No i zauwazyłam, że na Lolwlands też tak wyglądał :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2005, o 14:52 
Highest Hopes

Tarja fajnie wygląda jeszcze w tym żółtym płaszczu, ślicznie :wink:
A dawne czasy, typu FWTE, wtedy był max ... skórzane spodenki, jakieś wdzianko takie fajne ... wtedy to wyglądała :P teraz też fajnie, ale tamten wizerunek jakoś bardzo do sceny metalowej mi pasował ... ale kobieta sie "postarzała" kilka lat i już jej nie w głowie takie ciuszki ... elegantka :P

nie wiem czy pamiętacie, na stronie Arwen były swego czasu foty z koncertu przed świątecznego chyba z helsinek, Tarja miała taka biała sukienke, z takim wielkim kołnierzem przekrzywionym, na jedną stronę, wyglądała jak Amidala z Gwiezdnych Wojen :P na z SS nie co mi ją przypomina, ale jest o niebo ładniejsza :D

panie czy wy nie zmieniacie tematu??? my tu mowimy o całym zespole a nie garderobie Tarji.... która w każdym wydaniu mi się podoba??
!
proponuję oddzielny topic na w sprawie szafy Tarji, edit by asn007

Drogi nasz adminie, myślę że nie odbiegamy od tematu, albowiem ciuchy Tarji to też sceniczny wygląd zespołu. :D A poza tym o ciuchach męskiej części NW też już tu mówiliśmy. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 08:57 
Wishmaster

a ja powiem tak Tarja mi sie chyba najbardziej podobala w sukience ze Sleeping sun i z nemo, Toumas zapadl mi w oczach z rozancem na szyi, w podkoszulku tym takim z aniolkiem:P jak w wish i had an angel, choc wg mnie powinien troche popracowac nad wizerunkiem, nie wiem jak wam ale mi nie pasi kiedy facet ma krotki podkoszulek i wychodzi mu brzuch:P to pasuje do dziewczyn nie do facetow. Jukka tez kojazy mi sie z bandama a Marco-very long wlosy i ta fajna broda:P o ciuchach nie jestem w stanie powiedziec, nie rzucaja sie w oczy^^

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 09:24 
Highest Hopes

nie będę zakładać osobnego tematu na Tarje, jeden starczy, nic nie poradze, że chłopaki niezbyt oryginalny mają styly i nie ma o czym mówić :P więc zostaje tak jak jest :wink: poza tym pojawiły się uwagi na temat reszty grupy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 13:18 
Wishmaster

A btw to Tarja najbardziej rzuca się w oczy co nie ;) W końcu to ona zmienia kreacje, suknie itd itp, a faceci co... jakby ubrali sukienkę to może wtedy też by się rzucali w gałki ;) Raczej niewątpliwie hihi....

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 13:34 
Wishmaster

Tak gdzieś od 3-4 lat Nw dbają o wygląd sceniczny
jak sobie przypomnę koncerty sprzed 2000 roku to maskara wyglądali zwyczajnie Tarja bez żadnych kiecek,Tuomas krótkie włosy,zwyczajnie ubrani ,zero biżuterii
Teraz robią za mrocznych :wink: :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 16:08 
Highest Hopes

oł noł ... jak sobie Tarje przypomne z czasów OB czy AFF ... niezbyt jej w krótkich włosach, Tuomas też tak jakoś dziwnie :P za to Emppu rozkoszny cały czas :P
Tuomas zaczął sobie łańcuchów czepiać troche, jakies kolczyki ... zmetalizował się :P wszystkie zmiany na koszyść im poszły ... od czasów WM, kiedy spotrzegli, że są już popularni bardzo zrobili coś ze swoim imagem ... i fajnie sie trzymają do teraz ...

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 17:22 
End of Innocence

Cytuj:
A btw to Tarja najbardziej rzuca się w oczy co nie Wink

Ehmmm... ja wiem? Moim zdaniem, każdy w zespole na swój sposób rzuca się w oczy na scenie. No, może Jukka najmniej (ale jakiś tam kawałek bandany zawsze zza garów mignie ;) ), ale już Emppu z tym swoim bubiastym uśmiechem i w rozkosznych buciorach jest słodki, podobnie jak Marco w fioletowych okularkach i z brodą splecioną w warkoczyki. :D A już Tarja i Tuomas to całkiem inna, jeszcze wyższa półka. Wspaniałych kreacji Tarji nie sposób nie zauważyć — zwłaszcza podczas ostatniej trasy koncertowej, a już ten czerwony powiewny płaszczyk, który miała w Chorzowie jest naprawdę fantastyczny. Podobne wrażenie robi kreacja ze Sleeping Sun — jakby żywcem wyjęta z ekranizacji "Władcy Pierścieni" ;). Choć, z 2 strony, zgrzyty też się zdarzają; dowodem mogą być ostatnie stroje w kolorze żółtym, wyglądające jak z przefarbowanej firanki :P. Podczas poprzednich tournee bywało zaś różnie: podobnie jak Beezqpowi, bardzo podobał mi się płaszczyk Tarji z początku FWTE, równie ładna była ta czarną koronkowa narzutka, którą miała na bisach (m.in. na B&tB z Tonym z SA). Na drugim biegunie skali znajdują się za to wszystkie te pseudoskórzane, lakierowane łaszki, w których prezentowała się cokolwiek... dziwnie :? . No a Tuomas... hmmmmmmmmmmmmmmmmmm... ehm, co to ja... :oops: :oops: :oops: Niewątpliwie w wypadku Tuomasa rozwój wizerunku scenicznego zmierza we właściwą stronę. ;) Jeśli prześledzić teledyski NW od, powiedzmy "Sacrament of Wilderness" (gdzie wszyscy wyglądają cokolwiek zabawnie) do, dajmy na to WIHAA (SS 2005 nie liczę, bo to inna para kaloszy) to zmiany na lepsze widać gołym okiem. Dżinsy biodrówki (btw, nie zgadzam się z Karolą, odnośnie tego rodzaju spodni i krótkich podkoszulek :wink: :oops: :D ), podoczepiane do nich łańcuchy, co parę koncertów inna koszulka/koszula (co przeczyłoby teorii o "ubóstwie" garderoby Tomcia; nota bene wspomniana przez Krysię biała koszula faktycznie wymiata :D), do tego czasem albo płaszcz, albo, jak ostatnio, marynarka... wszystko to razem bardzo malowniczo się ze sobą komponuje i sprawia, że przynajmniej dla mnie Tuomas podczas koncertów wyróżnia się prawie na równi z Tarją :D. Jedynym, czemu mówimy nie są kowbojskie kapelusze... Brrr... Stanowczo nie są tu mile widziane... :twisted:

PS: btw, kto widział Tuomasa w okularach? :D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 17:47 
Wishmaster

Stokrotka z Dolin napisał(a):
Choć, z 2 strony, zgrzyty też się zdarzają; dowodem mogą być ostatnie stroje w kolorze żółtym, wyglądające jak z przefarbowanej firanki :P. Jedynym, czemu mówimy nie są kowbojskie kapelusze... Brrr... Stanowczo nie są tu mile widziane...

Zgadzam się!! To jakieś wydziwianie!
Bo po tak długim czasie i noszeniu zwykłych ciuchów zaczynają trochę kombinować...
Ogólnie to obecny wizerunek NW jest trochę dziwny... Troche za modny...
Ale i tak nikt nie przebije Toniego z Sonaty:):):):) Ten to jest lumpeksiarz:):)

Ja się tylko cieszę, że Tarja nie wyskoczyła w jakimś żółtym fatałaszku w Chorzowie....
Na prawdę wdzięczny jestem za to że wyglądali olśniewająco, a nie ogłupiająco:)

Tak btw to Marco ma najlepszy styl.. Na totalnym luzie, olewie i innym zlewie:)
Krótsze spodnie, jakieś sandałki, koszulka, pet między zębami:):)
Ten to ma dopiero sceniczny wygląd!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 17:53 
End of Innocence

Cytuj:
Tak btw to Marco ma najlepszy styl.. Na totalnym luzie, olewie i innym zlewie:)
Krótsze spodnie, jakieś sandałki, koszulka, pet między zębami:):)
Ten to ma dopiero sceniczny wygląd!!!

Nie zapominaj o warkoczykach, fioletowych lennonkach i skarpetkach w trupie czaszki :D. No i o nieodłącznym piwku, tudzież czymś mocniejszym na pokrzepienie nadwątlonych podczas koncertu sił ;) (btw, kto pamięta "obowiązki basisty" z EoI? :lol: ).

Tytuł:
PostNapisane: 10 wrz 2005, o 18:11 
Highest Hopes

a Tomcia w oklurach widziałam, krąży po necie wycinki z gazet gdzie je ma, ale lepiej bez nich wygląda, a f-cji basisty nie pamiętam :P

Strefa czasowa: UTC + 1