[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4655: Undefined index: WHO_WISITED_TODAY
Ocean Souls • Zobacz wątek - Manowar

Zaloguj

Strefa czasowa: UTC + 1

Teraz jest 11 lut 2026, o 10:09

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  >>
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Manowar
PostNapisane: 28 kwi 2014, o 18:59 
Imaginaerum

Jak wczoraj patrzyłam to na ebilet.pl były jeszcze bilety na GC.

PostNapisane: 28 kwi 2014, o 19:08 
Oceanborn

Pewnie kwestia marketingu, gdy ja zamawiałem na eventim to nie było już biletów na Płytę A, teraz ich jest "dużo". No chyba że Spodek powiększyli, ale jakoś o tym nie słyszałem.

PostNapisane: 28 kwi 2014, o 21:59 
Endless Forms Most Beautiful

Okaże się jeszcze jak będzie z tym koncertem. Manowar musi mieć wyprzedany spory % biletów, by koncert się odbył. Parę z tej trasy koncertowej już zostało odwołanych, a fani dostali możliwość pójścia na jakiś koncert w pobliżu.

Zobaczymy, jak będzie tutaj. Jak nie wypali, to patrzę na mecz Bayern-Borussia D. Swoją drogą żeby robić finał Pucharu Niemiec i pierwszy koncert Manowar w Polsce dokładnie o tej samej godzinie w tym samym dniu...

PostNapisane: 28 kwi 2014, o 22:07 
Imaginaerum

Jak się pytałam w Saturnie kilka dni temu, to mieli na wszystko poniżej setki, oprócz GC, którego nie było. Na ebilet.pl nie wiem jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja z biletami. Jestem dobrej myśli odnośnie tego koncertu. Gdyby jednak odwołali to możliwości raczej nie będzie się wybrać gdzieś w okolicy z prostego powodu: najbliższe koncerty w maju sa w Izraelu i Turcji.

Ivan, naprawdę nie rozumiem co ma wspólnego koncert Manowar w PL z finałem Pucharu Niemiec? Toż to inne kategorie i kraje. ;) Poza tym zawsze zostaje Ci powtórka meczu.

PostNapisane: 29 kwi 2014, o 09:17 

Też mi się wydaje, że powinien się odbyć, ale przydałaby się jakaś rzetelna informacja odnośnie tego, ile biletów naprawdę zeszło.

Cytuj:
Ivan, naprawdę nie rozumiem co ma wspólnego koncert Manowar w PL z finałem Pucharu Niemiec?

To, że jedno i drugie muszę widzieć na żywo.

Cytuj:
Poza tym zawsze zostaje Ci powtórka meczu.

TO NIE TO SAMO! :)

PostNapisane: 6 maja 2014, o 14:55 
Imaginaerum

Taka wierna gwardia zawsze była, a tu widzę nieliczni się wybierają na koncert.
Izuś oczywiście pędzi i na miejscu będzie jeszcze przed 16, a i wracam dość późno, bo po 4. Jakby ktoś miał równie kijowe połączenia i się turlał po dworcu, to niech się odezwie.

PostNapisane: 6 maja 2014, o 15:10 
Oceanborn

A pod sam Spodek to o której macie plany się udać? :)

PostNapisane: 8 maja 2014, o 20:46 
Imaginaerum

Jeszcze nie wiem z którego miejsca w Polsce będę jechała, ale pewnie jakoś 18-19 będę na miejscu.
Już prawie tydzień! Jabadabadu! Nie mogę się doczekać!

PostNapisane: 8 maja 2014, o 21:00 
Oceanborn

Ja w samych Katowicach będę cały dzień, bo jeszcze jadę w południe na "imprezę" do wujka, a pytam się, bo to będzie mój pierwszy taki biletowany koncert i nie wiem jak wcześnie trzeba być pod halą, by spokojnie dostać się do środka ;)

PostNapisane: 19 maja 2014, o 21:04 
Oceanborn

Co to ma być? Dwa dni po wiekopomnym wydarzeniu jakim niewątpliwie był koncert Królów Metalu w Polsce i jeszcze nie ma żadnej relacji? :) To w takim razie pozwolę sobie na wyrażenie swojej skromnej opinii na temat imprezy (od razu mówię, że to był mój pierwszy taki duży koncert ;) ).
Na halę wszedłem ok. 19 i... zdziwiłem się pustką panującą w Spodku. Myślałem, że o tej porze przynajmniej połowa miejsc będzie już zajęta, a udało mi się zająć miejsce tak w 3-4 rzędzie od sceny naprzeciw Karla Logana. Na szczęście w trakcie koncertu było już ok. 6000 ludzi (nie tylko Polacy, bo obok mnie stała grupka z Turcji, jeśli ich dobrze zrozumiałem, a także Ukraińcy, którzy umilali nam czas przed koncertem :D)
Co do nagłośnienia-wokal był bardzo dobrze słyszalny, natomiast gitara niemal w ogóle.
Setlista prawie taka sama, jak na wcześniejszej części trasy, jedynie dorzucili jeszcze Brothers of Metal, które bardzo lubię. Szkoda, że Dawn od Battle grają w okrojonej wersji, bo jak dla mnie sporo na tym traci. No i oczywiście ubolewam nad brakiem Pleasure Slave :( Mogliby dorzucić kilka utworów i odpuścić sobie te niekończące się outro każdego kawałka (tak, wiem że to dla nich w zupełności normalne, ale po prostu tego nie lubię).
Koncert trochę krótki, muzyki może z 1,5h do tego dochodzą filmiki i przemowa Joeya po Polsku (mimo, że z pomocą odsłuchu to i tak należy mu się za to szacunek)- w sumie niecałe dwie godziny.
Ogólnie impreza była świetna, ludzie dopisali mimo - jak już tu zostało wspomniane kilka razy - drogich biletów. Trzeba tylko mieć nadzieję, że spełnią swoją obietnicę i wrócą do Polski (jeśli zdążą :P).
A jak bawiła się gwardia OS? :)

PostNapisane: 19 maja 2014, o 21:44 
Imaginaerum

zajebiście, a jak miałaby inaczej. To jest po prostu oczywiste, więc nie ma się co nad tym rozwodzić.

PostNapisane: 20 maja 2014, o 08:03 
Oceanborn

Izuś napisał(a):
więc nie ma się co nad tym rozwodzić.

Chyba na tym polega rola forów internetowych-żeby wymieniać się opiniami, rozwodzić, rozmawiać na dany temat :) Jakby każdy wychodził z założenia "To jest super, więc nie ma sensu o tym pisać", to fora już chyba dawno by upadły :)

PostNapisane: 20 maja 2014, o 09:12 

Nie jestem fanem zespołu.

To na wstęp, żeby uniknąć nieporozumień :) . Ale muzykę BARDZO lubię, podejście do fanów także, a bilet udało mi się dostać w fantastycznym miejscu, więc nie widziałem innej opcji jak tylko się udać (i słuchać Kings of Metal MMXIV w kółko przez dwa dni przed koncertem). Uczucia mam mieszane, ale pozytywne. Po pierwsze to nie jest koncert, którego się spodziewałem. To bardziej jak rytuał. Manowar wymyślił sobie genialny styl, jest konsekwentny trzecią dekadę z rzędu, decyzjom marketingowym podyktował teksty, okładki albumów, scenografię i kostiumy na koncertach - to się sprawdza świetnie! A fakt, że niektórzy ze zgromadzonych rzeczywiście byli gotowi ginąć za heavy-metal zostawię do analizy socjologom i antropologom. Show mocno trzyma się kupy, jest bardzo starannie przemyślane: filmy dokumentalne, przerywniki instrumentalne, niektóre projekcje i gra świateł utrzymywały Spodek w wrażeniu, że są częścią świętego ceremoniału.
I przy tym każdy bardzo dobrze się bawił. Wokal Adamsa absolutnie powala - nie wierzyłem, że stary kolo jest w stanie wykrzesać z siebie takie nuty i bez jęknięcia skakać po najtrudniejszych fragmentach... Rzeczywiście koncert był za krótki; dołożyłbym ze dwa numery z Gods of War (w tym "Die for Metal") i każdemu spodobało by się jeszcze bardziej.
Reasumując - obiecali, że jeszcze wrócą, i choćbym miał wydać ze trzy stówy to też się zjawię.

Co do nagłośnienia pałeczkę przekazuję Ivanowi.

(...)skonczmy ta farse i wrócmy do normalnych metalowych tematów.
Co lepsze pieszczocha czy karwasz?

kimka

PostNapisane: 20 maja 2014, o 11:35 
Imaginaerum

Ramzes napisał(a):
Chyba na tym polega rola forów internetowych-żeby wymieniać się opiniami, rozwodzić, rozmawiać na dany temat :) Jakby każdy wychodził z założenia "To jest super, więc nie ma sensu o tym pisać", to fora już chyba dawno by upadły :)

Może zabrakło emotikony na końcu, nadrabiam: ;)

Cóż mogę powiedzieć więcej... jedyne o co mogę się przyczepić, to to, że katowice leżą tak daleko od olsztyna, i wizualizacje (te podczas utworów) były w większości tragiczne, że momentami niezły polew miałam. Szkoda, że połowa trybun była pusta, zwłaszcza loża VIP. Co oni o nas Polaczkach pomyślą.

Jeszcze bardziej utwierdziłam się w myśli, co do zajebistości zespołu i negatywne skutki osobiste i zawodowe uświadamiają mi, że kilkadziesiąt minut obcowania z ich muzyka, która tworzyła się w momencie jej słuchania jest warte wszystkiego. Powielanie płyt to zupełnie inna sprawa, i w tym momencie już nie brzmią tak samo.

PostNapisane: 20 maja 2014, o 14:37 
Oceanborn

Izuś napisał(a):
wizualizacje (te podczas utworów) były w większości tragiczne, że momentami niezły polew miałam.

Dokładnie, mnie najbardziej rozśmieszyła ta podczas przemowy Joeya :D Te efekty dźwiękowe przy każdym jego kroku i wideo z upadającymi budynkami były przekomiczne :D
"We will destroy false metal!"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku Przejdź na stronę <<  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  >>

Strefa czasowa: UTC + 1